Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερη χωρίς όρους η Δούρου μετά τη μαραθώνια απολογία της

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ελεύθερη την κατηγορουμένη, χωρίς την επιβολή όρων, μετά την πολύωρη απολογία της.

Περίπου 12 ώρες είχε διάρκεια η απολογία της Ρένας Δούρου (τέως περιφερειάρχης Αττικής) για την τραγωδία που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου του 2018. 

Μετά την εξαντλητική απολογητική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το βράδυ –η κ. Δούρου προσήλθε στις 10:30 το πρωί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, Θανάση Μαρνέρη–, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ελεύθερη την κατηγορουμένη, χωρίς την επιβολή όρων.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δούρου είναι ένα από τα 20 πρόσωπα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Ανάμεσα στις κατηγορίες που της αποδίδονται είναι η μη έγκαιρη πρόβλεψη καθαρισμού της βλάστησης σε άλση και πάρκα, η έλλειψη αποψίλωσης καύσιμης ύλης από τις νησίδες, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού της Περιφέρειας για παροχή βοήθειας στην καταστολή πυρκαγιάς, η μη κατάρτιση μνημονίων συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς για επιπλέον πόρους, η πλημμελής ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους πυρκαγιάς, η μη έγκαιρη σύγκληση των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν εγκαίρως ελήφθησαν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, η μη διενέργεια ασκήσεων πολιτικής προστασίας, η έλλειψη ανακοίνωσης για επικινδυνότητα κ.λπ. 

Επιπλέον κατηγορείται ότι δεν εκπόνησε σχέδια απομάκρυνσης των κατοίκων σε συνεργασία με τους δήμους, με τους οποίους δεν επικοινώνησε εγκαίρως μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, ούτε κήρυξε άμεσα την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.

Η Ρένα Δούρου έχει καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα αντικρούοντας το κατηγορητήριο και υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. 

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου