Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Εκκένωση γηροκομείου στη Γλυφάδα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων

Σε ακόμα ένα γηροκομείο εμφανίστηκαν κρούσματα του νέου κορονοϊού, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Προς το παρόν άγνωστος είναι ο αριθμός των μολύνσεων.

Η νέα υπόθεση αναδεικνύει την απουσία ειδικής μέριμνας από την πολιτεία για τις ιδιαίτερα ευαίσθητες δομές, με κλειστούς πληθυσμούς, όπως οι οίκοι ευγηρίας, και είναι παράλληλα ενδεικτική της ανεξέλεγκτης διασποράς.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ακόμα 508 περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 81 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Και οκτώ άνθρωποι μας κατέληξαν με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να φτάνει τους 490.

 

Από την πλευρά τους οι Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) και Γκίκας Μαγιορκίνης (αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας) αρκέστηκαν να εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις τελευταίες εξελίξεις προχωρώντας σε συστάσεις και «καμπανάκια».

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αναγνώρισαν την πίεση που δημιουργείται από την εξάπλωση της νόσου και μίλησαν για εύθραυστη σταθερότητα στην Αττική, όπου εντοπίζεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων, 

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «ήπιες αυξητικές τάσεις» και προειδοποίησε ότι με την πτώση της θερμοκρασίας «μπορεί να δούμε επιδημική αύξηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου