Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Covid-19: Νέα αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλωσε και η λίστα των νεκρών, καθώς ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε σήμερα αυξάνοντας σε 214 το σύνολο.

Στον κατάλογο των ασθενών προστέθηκαν ακόμα 196 άτομα (70 περισσότερα από τα 126 που καταγράφηκαν χθες), εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως 26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί πως 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Τη γεωγραφική κατανομή των περιπτώσεων (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, αποτυπώνει ο παρακάτω χάρτης με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα μεταβεί αύριο στην Αίγινα για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε δομές του νησιού.
Ειδικότερα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό, καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «'Αγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας. «Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί, αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου