Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ

Γράφει η Καίτη Μπούταλη - Παυλίδη
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Ναι λοιπόν επιστρέψαμε στην κανονικότητα !!! «Το μαύρο σύννεφο» της παγκόσμιας πανδημίας που ξεκίνησε από την Κίνα τον Δεκέμβριο και σε τρεις μήνες απλώθηκε παντού, σιγά σιγά διαλύθηκε. Η Ελλάδα μας βγήκε νικήτρια στην πρώτη μάχη με τον ιό και τη πανδημία, μετρώντας ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων και θυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Επειδή ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ ,θα πρέπει να μη χαλαρώνουμε αλλά να είμαστε προσεκτικοί. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ακόμα και αν φαίνονται περιττά. 

Η οικονομική ζημιά όμως θα είναι μεγαλύτερη από ότι φανταζόμαστε.. Θα ήθελα να ευχηθώ όπως στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, όλοι ,κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός και πολίτες, πετύχαμε, έτσι και στη δεύτερη φάση να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την επιτυχία.

     Μεγάλος ήταν ο όγκος των οικιστών και επισκεπτών που ήρθαν το νησί μας μετά την άρση των μέτρων. Το καλοκαίρι στη Σαλαμίνα το έχουμε συνδυάσει με πολύ κόσμο στις παραλίες στους δρόμους και λίγο μας είχε κακοφανεί όλο αυτό το διάστημα που το νησί μας αν και καλοκαίρι ήταν πολύ ήσυχο!!! Καλή διαμονή εύχομαι στους επισκέπτες και καλό καλοκαίρι σε όλους μας!!!

 
     Άρχισαν και οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά ,την έχουν ανάγκη μετά από αυτό το δύσκολο διάστημα που περάσαμε!!!
     Δύο μεγάλες απώλειες σφραγίζουν αυτόν το μήνα:
Α. Του π. Δημάρχου Σωτηρίου Μπεγνή που διετέλεσε Δήμαρχος Σαλαμίνας επί σειρά ετών και με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε την πόλη μας.
Δήμαρχος Σαλαμίνας εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1975, επανεκλέχθηκε για την περίοδο 1979-1982 και τέλος για την περίοδο 1987-1989 οπότε και υπέβαλε την παραίτηση του από το αξίωμα του Δημάρχου, προκειμένου να λάβει μέρος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989.
Β. Του πρώην Αντιπροέδρου του Αίαντα Σαλαμίνας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΛΙΒΙΓΚΟΥ Απόστρατου Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος.
Εκφράζουμε την θλίψη μας για τον απροσδόκητο θάνατο και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους.
     Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την πεζοδρόμηση της παραλίας μας και συγκεκριμένα των οδών Ακτή Καραΐσκάκη και Αγ. Νικολάου έως την οδό Μουσών. Η πεζοδρόμηση θα ξεκινήσει πιλοτικά για δύο εβδομάδες για τις μέρες Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:30 έως τις 02:00. 
     Την πρόσληψη έντεκα 11 ατόμων (9 στην καθαριότητα και 2 οδηγούς)με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, ανακοίνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας.
     Ο Δήμαρχος επαναπροκηρύσσει φανερή και προφορική δημοπρασία, για την μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π) και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης έως 30-6-2020 ημέρα Τρίτη.
     Ο Αίας Σαλαμίνας ξανά στη Γ' Εθνική, Έπειτα από την ανακοίνωση της ΕΠΟ για διακοπή των πρωταθλημάτων στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, οι πρωτοπόροι της πρώτης τοπικής κατηγορίας σε κάθε ΕΠΣ παίρνουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους στη Γ' Εθνική.
     Το 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας ορίστηκε εξεταστικό κέντρο, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 2009 οι εκατό μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σαλαμίνας δεν θα χρειάζεται να περνούν τη διαδικασία της μετακίνησης από το νησί.
     Το ΣτΕ, που συνεδρίασε στις 04.12.2019 με την υπ’ αριθμό 335/2020 απόφασή του ακύρωσε την με αριθμό 87892/793/04.10.2018 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία χορηγήθηκε άδεια για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας οστρακοκαλλιέργειας σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ψιλή Άμμος. Το ΣτΕ με τις αποφάσεις του αυτές δικαίωσε πλήρως τον Δήμο Σαλαμίνας και έκοψε οριστικά τον δρόμο στην ίδρυση και λειτουργία μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά του Δήμου Σαλαμίνας.
     Μετά την αναβολή των εκλογών λόγω της καραντίνας, ήρθε η ώρα για την ανάδειξη του συμβουλίου νεολαίας Σαλαμίνας,το Σάββατο στις 4 Ιουλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες που είναι γεννημένοι από  01/01/1994 έως 31/12/2004
     Η Σαλαμίνα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου! Πάνω από 200 ποδήλατα στις 3 Ιουνίου γέμισαν το κέντρο της πόλης και έδωσαν ζωή, χρώμα και ζωντάνια στο νησί μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου