Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Poldark


Γράφει ο Μιχάλης Χαμαριάς
Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες. Όταν θα διαβάζετε αυτό το άρθρο θα κοντεύουμε έναν μήνα από τη χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας για τον COVID-19, ενώ ταυτόχρονα τα 35άρια στις θερμοκρασίες θα είναι καθημερινή ρουτίνα. 

Και σας καταλαβαίνω πως θα θέλετε να είστε συνέχεια σε μια παραλία με την παρέα σας και να δροσίζεστε! Καλό θα είναι να κρατηθούμε λίγο ακόμα και να μετριάσουμε τις εξόδους μας για το καλό μας. Εδώ έρχομαι εγώ με τη συνδρομή της τεχνολογίας (air-condition και ίντερνετ) να σας βοηθήσω σε αυτή σας την προσπάθεια.

Poldark ή αλλιώς η πιο αγαπημένη μου σειρά. Το ξέρω ότι η τελευταία δήλωση δεν δείχνει και πολύ αντικειμενικότητα εκ μέρους μου, αλλά πιστεύω ότι όταν την δείτε θα καταλάβετε ότι έχουμε ένα κρυφό για το ευρύ κοινό διαμάντι στα χέρια. Είναι σειρά εποχής και διαδραματίζεται στην Αγγλία στα τέλη του 18ου αιώνα. 
 

Ο λοχαγός Ross Poldark επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τον αποτυχημένο πόλεμο της Αγγλίας για να σταματήσει την Αμερικάνικη επανάσταση. Δυστυχώς ελάχιστα πράγματα είναι ίδια σε σχέση με όταν έφυγε αναγκαστικά για τον πόλεμο.
     Ο πατέρας του έχει πεθάνει και η κληρονομιά του ρημαγμένη, ενώ ο έρωτας της ζωής του Elizabeth είναι λογοδοσμένη με άλλον άντρα, επειδή τον θεωρούσαν νεκρό μετά την αιχμαλωσία του. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα προσπαθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, μιας και βρισκόμαστε σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας όχι μόνο της Αγγλίας αλλά και όλης της Ευρώπης με επαναστάσεις (με κυριότερη τη Γαλλική) και ρεύματα που έφτιαξαν τα θεμέλια του σημερινού σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Και φυσικά στο κέντρο αυτών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο επαναστατικός και αντιδραστικός Ross, προκαλώντας ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του αδικίες, στερεότυπα και προκαταλήψεις γενεών. Αυτά…
     Η σειρά πιστεύω ότι θα σας κρατήσει σε εγρήγορση καθώς από τα τρία κιόλας πρώτα επεισόδια θα καταλάβετε ότι δεν πάει με δοκιμασμένες συνταγές και θα σας ανατρέπει συνέχεια τα δεδομένα. Έχει πέντε κύκλους των εννέα  επεισοδίων κατά μέσο όρο (μην σας φαίνονται λίγα, γιατί είναι μίας ώρας διάρκεια), ενώ το καλοκαίρι θα βγει λογικά ο 6 κύκλος για να συνεχίσετε τον μαραθώνιο. Επίσης, η σειρά βασίζεται στα βιβλία της Winston Graham (δώδεκα από το 1945-2002), αλλά δυστυχώς δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα από τα αγγλικά.
Ελπίζω παρακολουθώντας τη σειρά να περάσετε ευχάριστα κάποια από τα βράδια του Ιουνίου μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε. Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου