Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας


Δημήτρης Ελευσινιώτης: «Η προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας δεν θα πετύχει»

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης  μιλάει στις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ και τον Μάριο Θεοχάρη για την ανέλκυση των ναυαγίων στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, για το θέμα της μαρίνας στο νησί, τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή  και το όραμα  του για το μέλλον.



Πραγματοποιείτε την πολυπόθητη ανέλκυση κάποιων ναυαγίων στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, θα μπορούσατε να μας πείτε σε τι φάση βρισκόμαστε αυτή την στιγμή και αν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα του παρελθόντος;


Πράγματι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην φάση ανέλκυσης των ναυαγίων του “Love Boat” και “Αρχάγγελος Μιχαήλ” που βρίσκονται στον Τύμβο. 


Η διαδικασία ανέλκυσης των ναυαγίων είχε παγώσει από το 2016 μιας και ενώ η άδεια για την ανέλκυση είχε εγκριθεί στην πορεία ο χώρος χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας ως αρχαιολογικός μη μπορώντας έτσι να γίνει η παραμικρή ενέργεια. Στην συνέχεια βέβαια το θέμα ξανασυζητήθηκε με αποτέλεσμα να λάβει την τελική άδεια. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή τα συγκεκριμένα σκάφη είναι ξύλινα, φροντίσαμε ώστε να δοθούν προς ανακύκλωση σε εργοστάσιο στο Σχοιματάρι αφού βέβαια πρώτα γίνει ο διαχωρισμός τους και το ζύγισμα τους όταν θα έχουν πλέον στεγνώσει. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως έχουν ληφθεί όλες οι περιβαλλοντολογικές μελέτες. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα κλείσει με την παράδοση των τεμαχίων από τα δύο πλοία στο παραπάνω εργοστάσιο. Είμαι σίγουρος πως η ανέλκυση των ναυαγίων θα κάνει χαρούμενο και τον κ. Λένη που επί θητείας του ως πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ είχε ξεκινήσει την όλη διαδικασία που επιτέλους τώρα ολοκληρώνεται.


Πρόσφατα ξαναήρθε στο προσκήνιο το θέμα κατασκευής της μαρίνας του Βουρκαρίου στην Σαλαμίνα, τι έχετε να μας πείτε γι’ αυτό;

Κοιτάξτε, το συγκεκριμένο τεράστιο έργο έχει ανατεθεί στην περιφέρεια μιας και πιστέψτε με η γραφειοκρατία στην χώρα μας λειτουργεί διαφορετικά για τον εκάστοτε δημόσιο φορέα. Αυτό που έχω να σας πω αυτή την στιγμή είναι πως η περιφέρεια έχει αναλάβει τον καθορισμό χώρου και σκοπιμότητας (οικονομοτεχνικό) με την άμεση βέβαια συμμετοχή μας (Σημ.: Δ.Λ.Τ.Σ). Μετά την υλοποίηση των παραπάνω θα γίνουν δύο μεγάλα βήματα ως προς την πραγματοποίηση της μελέτης του έργου και ύστερα της υλοποίησης του αυτού καθ’ αυτού.

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση του παραλιακού πεζοδρομίου στο κέντρο της Σαλαμίνας. Έπεται συνέχεια; Τι να περιμένει ο κόσμος του νησιού;

Το συγκεκριμένο έργο ήταν η αφετηρία. Εννοείται πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο είμαστε στο κυνήγι για την εξασφάλιση προγραμμάτων ΕΣΠΑ ως προς την πραγματοποίηση και άλλων λιμενικών έργων.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως ανεξαρτήτως της προσπάθειας παραποιήσεως της αλήθειας ευτυχώς από ιδιαίτερα λίγους, οι ενέργειες για την βελτίωση του χώρου των παραλιών του νησιού μας που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας θα συνεχιστούν.

Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητικό μου συμβούλιο που είναι αρωγός στο έργο του Δ.Λ.Τ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου