Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ



Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί υποψήφιοι διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου στη Σαλαμίνα! Βρισκόμαστε στην καρδιά και στο αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου, μιας προεκλογικής περιόδου που έχει αρχίσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν, μιας προεκλογικής περιόδου που παρατηρείται το φαινόμενο «όποιος σε χαιρετάει ή σου λέει καλημέρα να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με κάποιον συνδυασμό».
Όταν μιλάμε για επτά συνδυασμούς και περίπου 600 υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους μπορεί εύκολα να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, τι συνωστισμός δημιουργείται και τι διλλήματα τίθενται στους ψηφοφόρους του νησιού μας. Όλοι μας νομίζω έχουμε έναν φίλο, έναν συγγενή, τον ξάδερφό μας, τον ανιψιό μας, τον κολλητό μας, τον κουμπάρο μας ή έστω τον γνωστό μας υποψήφιο σε κάποιον συνδυασμό και δημιουργείται ένα πρόβλημα και τίθεται ένα δίλλημα. Ποιον αλήθεια να ψηφίσω;  Όταν ο κολλητός μου είναι υποψήφιος με τον τάδε, αλλά εγώ έχω επιλέξει να ψηφίσω τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο;

Αυτές  οι εκλογές για πρώτη φορά και μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την εκλογή των δημοτικών συμβούλων από την πρώτη Κυριακή θα είναι ανατρεπτικές και πρωτόγνωρες. Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση και θα πρέπει να κατανοήσουμε και να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε μέχρι και σήμερα. Ο εκλογικός νόμος που κατά τη γνώμη μου είναι και σοφός και δίκαιος έρχεται να βάλει τέλος στην παντοδυναμία του δημάρχου και φέρνει αναγκαστικά τη συνδιοίκηση της σύγκλισης μεταξύ υποψηφίων και ζητά να αποδείξουν όλοι αυτοί που την κάθε προεκλογική περίοδο δηλώνουν ότι υπεραγαπούν τον τόπο τους να το αποδείξουν στην πράξη δουλεύοντας όλοι μαζί για το καλό του τόπου.
Αυτός ο συνωστισμός λοιπόν των εκατοντάδων υποψηφίων συμβούλων ευχόμαστε και ελπίζουμε να μας βγει σε καλό.
Χ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου