Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΣΦΗΝΑΚΙΑ



Φίλοι μου αγαπημένοι  και εκλογοχτυπημένοι, γεια σας και χαρά σας. Για ακόμη μια φορά είμαστε εδώ και μόλις ενάμιση μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές που αυτή τη φορά θα αλλάξουν στην κυριολεξία τον πολιτικό χάρτη στην ιστορία του νησιού μας, μιας και μετά τον Μάιο τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά ελέω του νέου εκλογικού νόμου και των τόσων πολλών υποψηφιοτήτων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο έτσι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για πολύπαθη Σαλαμίνα μας, που τόσο πολύ πίσω ήρθε δυστυχώς την τελευταία 5ετία.

Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή σε όλες εσάς αγαπημένες μου υποψήφιες με οποιονδήποτε συνδυασμό που προσπαθείτε να εφεύρετε έναν τίτλο που θα φανεί βαρύγδουπος για να σας προσφωνήσουν στην παρουσίαση του συνδυασμού σας, δεν είναι καθόλου κακό να δηλώσετε επάγγελμα «νοικοκυρά», οικιακά ή, τι καλύτερα, «ΜΑΝΑ» που αυτόματα δηλώνει ότι είσαι υπεύθυνη και νοικοκυρά και είναι αυτό που μας λείπει εδώ και πολλά χρόνια από τον Δήμο Σαλαμίνας. Αυτό που λείπει είναι το νοικοκύρεμα, γιατί βλέπετε είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν πως το να είσαι πρόεδρος ή αντιπρόεδρος στον σύλλογο της γειτονιάς σου είναι πιο σπουδαίο από το να είσαι νοικοκυρά ή νοικοκύρης.
Οι κακές γλώσσες μαθαίνουμε πως λένε ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έχει αρχίσει να καλεί του εμπλεκόμενους για την πολύκροτη υπόθεση του στικακίου, μιας υπόθεσης που κανείς μας δεν πρέπει να ξεχάσει τη στιγμή που θα φτάσει στην κάλπη, όσα παραμύθια και αν του πουλήσουν αυτοί που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, γιατί καθένας πρέπει να παίρνει αυτό που του αξίζει την κατάλληλη στιγμή.  
Χοντρέ γοργοπόδαρε τι σου έμελε να πάθεις και από ξανθιά να τονε βρεις, το μπούσουλα θα χάσεις!
Υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν υποτιθέμενους υποψηφίους συμβούλους και υπάρχουν και άλλοι που παρακαλάνε κάθε καρυδιάς καρύδι, απλά για να συμπληρώσουν τους άκρως απαραίτητους στον αριθμό τρομάρα τους…
Ειλικρινά πρέπει να προταθεί για ρεκόρ γκίνες, πρέπει να είναι εκτός από πιο ανίκανη δήμαρχος του πλανήτη  αλλά και η μοναδική που πέντε ολόκληρα χρόνια δεν έδωσε ούτε μία συνέντευξη στον τοπικό Τύπο για να ενημερώσει τους πολίτες που την ψήφησαν. Εκτός βέβαια από πληρωμένες καταχωρήσεις, ε αυτό είναι η ειδικότητά της βλέπετε.
Πόσο απύθμενο θράσος πρέπει να έχουν αυτοί που κατηγορούν τη Δούρου για τους νεκρούς στο Μάτι, όταν όλοι αυτοί που η μοίρα τούς επεφύλασσε τραγικό τέλος είχαν φιλήσει κατουρημένες ποδιές των υποκειμένων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο που έχτισαν μη αφήνοντας δρόμο, αλλά έκλεισαν και την πρόσβαση στη θάλασσα. Νομιμοποίησαν λοιπόν τα παράνομα κτίσματά τους και τώρα φταίει η Δούρου; Λίγο ντροπή ρε λαμόγια δεν βλάπτει.
Μέσα στην πλήρη ανυπαρξία έργου της απερχόμενης δημάρχου είναι και η παντελής έλλειψη δράσης για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων που έχουν γεμίσει απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί σχηματίζοντας αγέλες που πολλές φορές έχουν επιτεθεί σε συμπολίτες μας με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό τους. Δυστυχώς ούτε και γι’ αυτό δεν ιδρώνει το αυτάκι των καθαροχεριτών και των όψιμων υποστηρικτών τους.
Ερώτηση και απορία, με το σκάνδαλο των πλαστογραφημένων υπογραφών στον ΑΚΟΙΠΟΠ που είχε διαταχθεί ΕΔΕ, μπας και μπορεί η Δήμαρχος ή ο πρόεδρός του να μας πληροφορήσει τι αποτέλεσμα υπήρξε; Οι πολίτες της Σαλαμίνας δεν πρέπει να μάθουν τι έχει γίνει τελικά;
Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που εκτίθενται στα κοινά και θέλουν να παίζουν ή να παίξουν ρόλο στα δρώμενα του νησιού είναι δημόσια πρόσωπα και πρέπει να μάθουν και να εμπεδώσουν ότι οι δημοσιογράφοι έχουν υποχρέωση να θέτουν ερωτήσεις δημόσια και περιμένουν από αυτούς ξεκάθαρες απαντήσεις.
Οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις πολλές φορές και παρεξηγούνται και διαψεύδονται και αυτό ισχύει για όλους και για όλες, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους.
Ο εφιάλτης του δράκουλα, του σουλτάνου και της σουλτάνινας καθώς και του χαρεμιού τους, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γιάννης Τσαβαρής. Είναι αυτός που κάνει εδώ και χρόνια να χάνουν τον ύπνο τους αλλά και να κάνει τη ζωή τους γενικότερα εφιάλτη. Το γιατί το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι αλλά και όλος ο κόσμος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου