Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

IN THE FADE



(ΜΑΖΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ)
Ο σκηνοθέτης FATIH AKIN  με την καινούργια του ταινία κατάφερε να μας δώσει μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Η ηρωίδα του, η KATJA (DIANE GRUGER), θα χάσει τον άντρα της, κουρδικής καταγωγής,  και τον γιο της σε μια βομβιστική επίθεση. Από εκεί και μετά ξεκινά ένας Γολγοθάς για να μπορέσει να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Μόνη της και γεμάτη θλίψη από την απώλεια της οικογένειας της θα δώσει έναν δικαστικό πόλεμο και θα συγκρουστεί με όλο το κοινωνικό σύστημα.
Το ΜΑΖΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ είναι μια πολιτική ταινία και σε αυτή η Νταϊάν Κρούγκερ  δίνει μια αξιόλογη μεστή ερμηνεία. Η ηρωίδα έχει καταλάβει πως η βομβιστική επίθεση έχει έρθει από τη ναζιστική οργάνωση της χώρας. Θα προσπαθήσει, λοιπόν,  να δείξει τα εθνικά κίνητρα πίσω από αυτή. Βάζοντας όμως τη δικαιοσύνη μπροστά, η ηρωίδα θα έρθει αντιμέτωπη με το παγκόσμιο σύστημα των ναζιστικών οργανώσεων.

Νομίζω πως η ταινία είναι πολύ επίκαιρη στις μέρες μας και καταδεικνύει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, τον ρατσισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π. ΚΟΦΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου