Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΦΗΝΑΚΙΑ




 Κλείσαμε αισίως 20 χρόνια κυκλοφορίας και ήδη έχουμε μπει στο εικοστό πρώτο. Το άσχημο είναι ότι παρακολουθώντας τα κοινά και τα τεκταινόμενα από κοντά όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώνουμε με απογοήτευση, ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο σε αυτό το νησί. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι κατ’ αρχήν ότι μεγαλώσαμε κατά είκοσι χρόνια και ότι μαζί με εμάς γέρασαν και οι υποδομές αυτού το ταλαιπωρημένου νησιού, χωρίς δυστυχώς κανένα πρόγραμμα και κανένα σχέδιο για ανανέωση του, ενώ το μόνο που ακούμε είναι παχιά λόγια και υποσχέσεις, που στη συντριπτική πλειοψηφία μένουν απραγματοποίητες . Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ας ελπίζουμε και εμείς σε ένα καλύτερο αύριο για τη Σαλαμίνα μας.

Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο από την εκλογή της δημοτικής αρχής διαπιστώνει και ο πιο αισιόδοξος, ότι το μόνο που έχουν καταφέρει οι σημερινοί διοικούντες στον δήμο μας είναι να μην έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και η περιφέρεια και γίνονται κάποια έργα υποδομής, διαφορετικά η ανικανότητα που διακατέχει τους σημερινούς δεν έχει όριο.
Από άκρη σ’ άκρη της Σαλαμίνας διαπιστώνει κανείς τις εκατοντάδες μικρές ή μεγάλες χωματερές και εστίες μόλυνσης, συνέπεια της ανυπαρξίας των τελευταίων 4 χρόνων ενός  παραμικρού σχεδιασμού και ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Ακόμη  και ένα όχημα που είχε εξασφαλίσει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, δωρεά της ΔΕΣΦΑ, σαπίζει μπροστά από την τροχαία μας και δεν έχουν βρεθεί δύο χιλιάδες ευρώ για την έκδοση της άδειας του εν λόγω οχήματος.
Ακόμα και οι οδοκαθαριστές δεν έχουν ούτε καροτσάκι για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τους βλέπεις να γυροφέρνουν κρατώντας στα χέρια τους μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, τη σκούπα και το φαράσι και όλα αυτά εν έτει 2018 στη Σαλαμίνα μας.
Το είδαμε και αυτό! Πέρασε το φετινό Πάσχα και για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα δεν υπήρχε  ούτε ένα στολίδι. Βέβαια, οι έρημοι και κατεστραμμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια είναι τα μόνιμα στολίδια του νησιού μας. Αντιθέτως, τα άλλα στολίδια που «κοσμούσαν» ιδιαιτέρως την βιτρίνα του τόπου μας, η οποία είναι η παραλία, όλη τη Μεγάλη Βδομάδα, οι κάδοι αποπιομάτων ήταν ξεχειλισμένοι από σκουπίδια. Τόσο ωραία πέρασε αυτό το Πάσχα στη Σαλαμίνα μας!
 Για να δούμε τι άλλο θα γίνει σε αυτό το νησί! Μέχρι και επιθέσεις με δυναμίτες είχαμε σε σπίτι μέλους της επιτροπής αγώνα κατά του Λατομείου. Την έρευνα απ’ ότι μαθαίνουμε την έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Γίναμε τελικά Σικάγο στη Σαλαμίνα;
Με τα γήπεδα μπορεί κάποιος να μας πεις τι έχει γίνει; Τα γήπεδα ποδοσφαίρου εννοώ, η δημοπρασία για το γήπεδο Αμπελακίων έγινε και αν όχι, πότε περιμένετε να την κάνετε;
Όσον αφορά το συγκεκριμένο γήπεδο η μελέτη υπάρχει εδώ και 2 χρόνια, καθώς και ένα χρόνο πριν έγινε η επικαιροποίηση της μελέτης. Τι αλήθεια περιμένουμε τόσο καιρό;
Τι καημό και ζόρι τραβάνε τελικά οι αντίπαλοι σου ρε Γιάννη; Το μόνο που τους απασχολεί,  αντί να ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα του νησιού, είναι να καταφέρουν να μην είσαι ξανά υποψήφιος. Τρέμουν στην παρουσία σου και μόνο! Ναι, είσαι τελικά ο εφιάλτης τους.
Ακόμα μία σοβαρή υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου του νησιού που πρώτοι κατ’ αποκλειστικότητα ανακοινώσαμε είναι αυτή του Δημ. Ελευσινιώτη, που ήρθε να κάνει ακόμη πιο εφιαλτική τη ζωή των ανύπαρκτων και να ανατρέψει τα έως σήμερα δεδομένα.
Το μεγάλο ρήγμα που δημιούργησε ο Δημήτρης Ελευσινιώτης με την υποψηφιότητα του σίγουρα δεν είναι στους παλιούς, αλλά στον νέο υποψήφιο που πλέον θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Όταν ακόμη τον μήνα Μάιο δεν έχουν καταφέρει να έχουν προϋπολογισμό ρίχνοντας 4 χρόνια μετά την ευθύνη για την ανικανότητα τους στους προηγούμενους, πώς μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά; Δεν έχουμε έγκριση λέει του προϋπολογισμού και γι’ αυτό δεν μπορούν ακόμη μία φορά να καθαρίσουν τα ξερά χόρτα από τα πρανή των δρόμων με κίνδυνο να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Άλλη μια χαμένη χρονιά για τη δύσμοιρη Σαλαμίνα μας πατριώτες!
Κάποια στιγμή πρέπει οι τοπικοί παράγοντες να συνεννοηθούν για να σχεδιάσουν την ανάπτυξη της Σαλαμίνας, όλοι μαζί και συνενωτικά. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μια ομοφωνία στο να φτιαχτεί μια παιδική χαρά, ένα πεζοδρόμιο, ένα σχολείο, ένας δρόμος. Και αυτό προσπαθεί να φτιάξει ο νέος εκλογικός νόμος, τώρα αν θα το καταφέρει θα το δούμε στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου