Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΑΙΘΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Από το καλοκαίρι δίνουμε μία μεγάλη μάχη ενάντια στην αντιπαιδαγωγική-αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘΑ, ενάντια στις συμπτύξεις-μη εγκρίσεις τμημάτων. Ο αγώνας αυτός έχει φέρει αποτελέσματα, καθώς από τα 108 τμήματα που σχεδίαζαν να κόψουν στον Πειραιά, τα περισσότερα λειτούργησαν (76 μόνο στα ΕΠΑΛ).

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έφτασαν (με προφορικές εντολές Περιφέρειας και ΔΙΔΕ Πειραιά!) εκ νέου αρνητικές εισηγήσεις για σχολεία του Πειραιά, όπως το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά, το 10ο ΓΕΛ Πειραιά, το 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας, το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, το 5ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, το ΓΕΛ Καμινίων, το 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, το 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας (ίσως και άλλα).. Δεν εγκρίνονται 11 συνολικά (από αυτά τα σχολεία) τμήματα (ίσως και άλλα, σε άλλα σχολεία), με αποτέλεσμα:


  • στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά να στοιβάζονται οι μαθητές/μαθήτριες της Β’ Λυκείου σε 3 τμήματα των 27 παιδιών (!), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μαθητές/μαθήτριες με γνωματεύσεις (μαθησιακές δυσκολίες κ. α.).

  • στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Α’ και στη Β’ Γυμνασίου δημιουργούνται τμήματα των 25 και 26 μαθητών, με δεκάδες γνωματεύσεις

  • στο 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας στη Β’ Λυκείου δημιουργούνται 2 τμήματα των 26 και 1 των 25 μαθητών

  • στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού δεν εγκρίνονται 2 τμήματα Γενικής Παιδείας, με αποτέλεσμα 26 και 27 μαθητές στην τάξη

  • στο 5ο ΓΕΛ Κορυδαλλού κόβεται ένα τμήμα της Β’ Λυκείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα των 27 μαθητών


  • στο ΓΕΛ Καμινίων στοιβάζουν σε 3 27αρια τμήματα τους/τις 81 μαθητές/μαθήτριες της Α’ Λυκείου, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών με σοβαρές αναπηρίες, ειδικούς συνοδούς και μαθησιακές δυσκολίες! Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σχολείο το 4ο τμήμα στην Α΄ Λυκείου είχε εγκριθεί (υπήρχαν αρχικά 86 μαθητές/μαθήτριες) και καλείται τώρα, με προφορική εντολή να το κλείσει, με την σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει.

  • στο 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας κόβεται το 4ο τμήμα της Β’ Γυμνασίου, με αποτέλεσμα οι μαθητές/μαθήτριες να στοιβάζονται σε 3 26αρια τμήματα, με 15 μαθητές/μαθήτριες να διαθέτουν γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ για διάφορα ζητήματα!

  • στο 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού κόβεται ένα τμήμα της Β’ Λυκείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα των 26 και 27 παιδιών!

  • στο 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού κόβεται επίσης ένα τμήμα της Α’ Λυκείου, με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό μαθητών/μαθητριών στην τάξη.


Εκτός όμως του μεγάλου αριθμού των μαθητών/μαθητριών στην τάξη, οι μη εγκρίσεις τμημάτων οδηγούν εκπαιδευτικούς, που μέχρι σήμερα διδάσκουν σε αυτά τα παιδιά, εκτός τάξης και σε άλλα σχολεία, αφού … βρίσκονται ξαφνικά να περισσεύουν. Καταστρέφεται με αυτό τον τρόπο βίαια η παιδαγωγική σχέση με τους/τις μαθητές/μαθήτριες, που θέλει χρόνο να χτιστεί. Οι συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να αναζητούν ώρες σε άλλα σχολεία, την ώρα που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει.

Ταυτόχρονα με τη μη έγκριση της διάθεσης δεκάδων εκπαιδευτικών στη ΔΙΔΕ Πειραιά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ ), που εργάζονταν εκεί για χρόνια, δημιουργείται ένα απίστευτο μπάχαλο-ντόμινο μετακινήσεων εκπαιδευτικών, αλλά και “βροχή” ενστάσεων-διαμαρτυριών συναδέλφων/συναδελφισσών (ιδιαίτερα μετά την πράξη 43 του ΠΥΣΔΕ).

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συναδέλφου που δίδασκε σε ΓΕΛ και αναγκάστηκε να παρατήσει τους μαθητές του, ενώ στάλθηκε ξαφνικά να συμπληρώσει ωράριο στην Σαλαμίνα! Είναι χαρακτηριστικό άλλο παράδειγμα συναδέλφου, που διδάσκει μαθήματα κατεύθυνσης και τώρα, με τη μη έγκριση τμήματος, καλείται να συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο!

Η πολιτική του εξορθολογισμού (βλέπε εξοικονόμησης) στο απόγειο!

Οι μαθητές όμως μας δεν είναι σαρδέλες και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί!

Η εκπαίδευση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κόστος!


Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών/μαθητριών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων (Παρασκευή 18/10, 12:30 ΔΙΔΕ Πειραιά). Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασία (12:00-14:00) για την Παρασκευή 18/10/2024


Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Απεργία στις 23/10 (συγκέντρωση 10:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, Ξενίας 24)



ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαυρομιχάλη 14, (3ο ΓΕΛ - 1ος όροφος)
Τηλ: 2104124810 - Φαξ: 2103000423

http://elmepeiraia.oo.gd/w1/

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ 14ο ΓΥΜΝΑΣΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (2)-10ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ (1)-1ο ΓΕΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (1)-ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (2) -5ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (1)-ΓΕΛ ΚΑΜΙΝΙΩΝ (1)-3ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (1)-4ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (1)-9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (1)


ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ-ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου