Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

"ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ" ΒΑΡΕΛΑΣ / ΔΗΜΟΥ / ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΗΣ

 «ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ»

ΒΑΡΕΛΑΣ-ΔΗΜΟΥ-ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 4 Οκτώβρη / 19:00 – 22:00

Επιμέλεια: Σαβίνα Λίτση, Ιστορικός Τέχνης - Αρχαιολόγος

Στην γκαλερί Chili Art Gallery από 4 έως και 23 Οκτώβρη 2024

εκθέτουν σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σαβίνας Λίτση,

ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου

και ο εικαστικός Γιάννης Κλεφτογιάννης.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Βαρελάς Παναγιώτης (Τάκης)

 


Κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς. Το 2010 - 2015 παρουσιάζει την  εικαστική ενότητα «Μετ, άλλων ανθρώπων έργο Ι,ΙΙ, ΙΙΙ», στην Αθήνα, την Πάτρα, την Λιβαδειά και την Νίκαια. Συμμετέχει στις εκθέσεις «Άνθρωποι – Χρώμα + Σίδερο» στην Ν. Ζώνη Περάματος. Το 2018 δημιουργεί  την εγκατάσταση «Νομοτέλεια» για την 58η Μπιενάλε της Βενετίας. Το 2019 εκδίδει τις εικαστικές σημειώσεις, το «Σημειωματάριο της ανησυχίας» και, «Στα Café της Αναμονής» Το 2019 συμμετέχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Farindola της Πεσκάρα.

Το 2021 παρουσιάζει 12 εικαστικά έργα «Η Κούβα δεν είναι μόνη της», και τις ενότητες «Καλλιεργώντας την Άνοιξη» & «Φθινοπωρινή Αλληγορία». Το 2021 «Farindola Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ», τα έργα των ανθρακωρύχων,παρουσιάζονται μαζί με τα έργα του Τούρκου ζωγράφου Ιρφάν Ερτέλ στην έκθεση «Της γης οι κολασμένοι», στη Σάμο και το Ίλιον». Το 2022 δημιουργεί την αντιπολεμική ενότητα «Τι και εάν ανησυχούν τα πουλιά».

Τον ίδιο χρόνο, συμμετέχει στην έκθεση της Βουλής των Ελλήνων 1922+ Επιβίωση – Ενσωμάτωση στο Καπνεργοστάσιο. Το Νοέμβρη 2022 εκθέτει τα έργα «FARINDOLA Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ» στο W: HALLL των Βρυξελλών.

Μέλος του ΕΕΤΕ. Μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΕΤΕ. Μέλος του ΔΣ του ΕΜΣΤ,

ως εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ.

 

 

Δήμου Δημήτρης

 


Κατάγεται από τα Χώστια Βοιωτίας.

Ζει και εργάζεται στη Θήβα.

Το 2008 εισήχθη στο Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι γλύπτης και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Επίσης είναι μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους.

Ασχολείται συστηματικά με τη γλυπτική, ζωγραφική, τη συγγραφή και τη σκηνογραφία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, καθώς και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές. Από το 2008 δραστηριοποιείται ενεργά στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη και ανάπτυξη του πολιτισμικού πολιτιστικού της κεφαλαίου. Έργα του, υπάρχουν στο δημόσιο χώρο, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2024 εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του -

εικαστικό ημερολόγιο, με τίτλο: “Σηματωροί, προστάζουν μετρό στους καιρούς”, από τον εκδοτικό οίκο “Σύγχρονη Εποχή”.

 

 

Κλεφτογιάννης Γιάννης

 


Κατάγεται από την Θήβα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας &

Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του ίδιου Τμήματος. Έχει επαγγελματική ενασχόληση και ειδίκευση στο graphic & video art design, συνολικά με την εφαρμογή τους στην οπτική και πολιτιστική επικοινωνία. 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, με τελευταία συμμετοχή του στην έκθεση του ΕΕΤΕ στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στην έκθεση

«1922-2022 ΕΞΟΔΟΣ – ΔΙΕΞΟΔΟΣ» το 2023. Στο ενεργητικό του έχει τον σχεδιασμό αφισών, λογότυπων και την επιμέλεια εξώφυλλων και εκδόσεων.

Η τέχνη της ζωγραφικής ήρθε σαν μια συνέχεια στην δημιουργική του πορεία.

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου