Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Μάνος Δερτούζος: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ!!! ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ!!!!!

Επ ευκαιρία του δημοσιεύματος  της Εφημερίδας των Συντακτών  (πατήστε το link  να διαβάσετε   (https://www.efsyn.gr/periballon/442166_poliorkoyn-ti-salamina-me-aperantes-ihthyokalliergeies  για τις καταστροφικές συνέπειες  που έρχονται από την αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα κατά 25 φορές έχω να επισημάνω τα εξής:

Παρόμοιες παρεμβάσεις καταστροφικές  στο νησί μας που μας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατώτερη των περιστάσεων για μια ακόμη φορά. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με παραδοχή της κατάστασης.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δεν θέλει να συγκρουστεί και  για αυτό τον λόγο δεν δέχτηκε  το αυτονόητο  το ελάχιστον να γίνει μία διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα παρουσιαστεί σε κάθε Υπουργικό γραφείο και θα πιέσει.

Όπως πάμε δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.!!!!! Οι υπογραφές δεν φτάνουν!!!!!

Καλώ την μείζονα αντιπολίτευση να πάρει πρωτοβουλίες αποφασιστικές και δυναμικές,  να δείξει  έμπρακτα ότι δεν θέλει τις ιχθυοκαλλιέργειες  και ότι διαφέρει από  τον κ. Παναγόπουλο.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων ότι εάν το Προεδρικό διάταγμα για τις ιχθυοκαλλιέργειες υπογραφεί δεν θα πρέπει να εμφανιστούν στη Σαλαμίνα κάτι παρόμοιο έκανε και ο Πόρος.

Θα πρέπει  να προγραμματιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος , την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στη προβλήτα των Παλουκίων, να ακουστούμε να προκαλέσουμε τα Μ.Μ.Ε να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα στο νησί.

Δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ανάλογα με την σοβαρότητά του. Δεν φτάνουν μόνο οι υπογραφές!!!! Ή τα πανό που θα υπάρχουν στο νησί.

Ας βγάλουμε όλοι τις κομματικές μας τσίμπλες και ας καταλάβουμε ότι πάνω από όλα  τα κόμματα  και τους γνωστούς Υπουργούς και Βουλευτές  που δεν θέλουμε να τους ενοχλήσουμε είναι το νησί μας , και τα  μεγάλα προβλήματα του.

Ξεσηκωθείτε!!!!!

Ακούστε μέρος από την ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο  για τις ιχθυοκαλλιέργειες: https://www.facebook.com/manos.dertouzos/videos/3774740496133741

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός  Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου