Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ

 Κε  ΒΟΥΛΕΥΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ!!!!


Ο κ. Γ. Νικητιάδης  Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται στη Βουλή για ένα πλοίο το οποίο βρίσκεται επί ένα χρόνο έξω από το λιμάνι της Καλύμνου και το χαρακτηρίζει περιβαλλοντική  ωρολογιακή βόμβα διότι είναι γεμάτο πετρέλαιο

Τελειώνοντας  την αναφορά του ο κ. Βουλευτής ρωτά τον κ. Υπουργό «με τίνος τις εντολές μεταφέρθηκε το πλοίο στο λιμάνι της Καλύμνου και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ;.»

Θα μπορούσαμε να πούμε δικαίως ο κ. Βουλευτής διαμαρτύρεται στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας διότι έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα συμφέροντα της περιοχής όπου ψηφίζεται.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα  που έχουμε δώσει σαν νησί , ότι είμαστε το πτυελοδοχείο όχι της Αττικής άλλα όλης της  Ελλάδος.

Ότι είμαστε στη Σαλαμίνα ένα απέραντο Νεκροταφείο πλοίων που μπορούν από όλη την Ελλάδα,  να έρχονται σαπιοκάραβα, ναυάγια  επικίνδυνα και επιβλαβή να τα παίρνει δήθεν το κάθε Ναυπηγείο όπως του κ. Σπανόπουλου και να βουλιάζουν στον Ιστορικό Τόπο ή να τα διαλύουν με παράνομο τρόπο.

Αυτήν την εντύπωση έχουμε δώσει σαν νησί  αφού η Δημοτική αρχή σιωπά προκλητικά σε όλη αυτή την ανιστόρητη  και επικίνδυνη περιβαλλοντικά κατάσταση  που ανέχτηκε ,  ενώ η   μείζονα αντιπολίτευση  σιωπά εκκωφαντικά ταυτιζόμενη πλήρως με την Δημοτική αρχή!!!!.

Ντροπής για όλους τους θεσμικούς παράγοντες όσους σιωπούν επί πέντε χρόνια , ενώ θα έπρεπε να φυλάττουν Θερμοπύλες στην διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλώ τον κ. Νικιτιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ  στον οποίο κοινοποιώ την ανάρτησή μου,  να ανακαλέσει   την έκφρασή του , ο οποίος τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει  ότι στη Σαλαμίνα , εκεί που παράνομα  βρίσκονται τα Ναυπηγεία  και δεν είναι Νεκροταφείο Πλοίων  συντελέστηκε   το παγκόσμιο Ιστορικό γεγονός η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Καλώ Βουλευτές  και τους πολιτευτές της Β Πειραιά  όλων των κομμάτων  να πάρουν θέση και να στηρίξουν έμπρακτα την Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η Σαλαμίνα μας της Ιστορίας και του Πολιτισμού δεν θα γίνει Νεκροταφείο πλοίων.!!

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων της Σαλαμίνας   που έχω την τιμή να είμαι μέλος , είναι ο μόνος φορέας που έχει διαμαρτυρηθεί και  έχει κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου,  όταν πριν τρία χρόνια σαπιοκάραβα τα έφερναν δήθεν για επισκευή και βούλιαζαν και παραμένουν βουλιαγμένα  στον  Ιστορικό Τόπο με ότι αυτό συνεπάγεται περιβαλλοντικά.

 

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου