Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ FERRY BOAT ΚΑΡΤΕΛ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝTΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;

Κάθε χρόνο παρατηρούνται ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα εισιτήρια των ferry boats κάτω από την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός στην γραμμή Παλούκια – Πέραμα.

Υπάρχει όμως ελεύθερος ανταγωνισμός; Ασφαλώς δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις να το καταλάβει.

Ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι το Υπουργείο Ε.Ν με τον κ. Πλακιωτάκη παλαιότερα και τον κ. Στυλιανίδη πρόσφατα να λέει «υπάρχει Ελεύθερος Ανταγωνισμός στην Ακτοπλοΐα δεν μπορώ να παρέμβω.

Η Επιτροπή ανταγωνισμού πρέπει να κλιθεί και υποχρεούται να ελέγξει.

Οι Αυξήσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και κανένας δεν μπορεί να τις σταματήσει.

Ο Δήμος δυστυχώς όπως θα δείτε πιο κάτω , δεν κάνει απολύτως τίποτε ταυτιζόμενος επί της ουσίας στις συνεχείς αυξήσεις.

Στις 9/2/2022 φέρνω στο Δημοτικό Συμβούλιο (για τρίτη φορά), θέμα για τις αυξήσεις των εισιτηρίων (φωτό) και προτείνω τέσσερα σημεία:


 

1.Να εξεταστεί εάν τηρούνται οι όροι του Ελεύθερου ανταγωνισμού

2.Να επιβληθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο

2. Να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τα προεδρεία των δύο Κοινοπραξιών

3. Να ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο

 

Από τα τέσσερα σημεία ο κ. Δήμαρχος δέχτηκε τα δύο πρώτα τα οποία ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως αποδεικνύεται πέρασαν δύο χρόνια και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εκτελέστηκε με ευθύνη του κ. Δημάρχου και οποίος ελέγχεται τόσο για αυτή την απόφαση , όσο και για άλλες πολλές που ποτέ δεν εκτέλεσε!!!! Θα πρέπει να γνωρίζει ο ίδιος, ότι η μη εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά παράβαση καθήκοντος!!!!!

 

Μέσα από τη κατάσταση αυτή που δημιουργείται τι μπορούμε να κάνουμε;

Χαιρετίζω την συγκέντρωση Ενεργών πολιτών στα Παλούκια για το θέμα αύξησης των εισιτηρίων, στην οποία για λόγους έξω από την θέλησή μου δεν μπορούσα να είμαι παρόν.

 

Προτείνω :

 

Το θέμα της αύξησης των εισιτηρίων να έρθει το συντομότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης , όπου μεταξύ των άλλων θα αποφασιστούν και δυναμικές κινητοποιήσεις που μπορεί να είναι κλείσιμο της γραμμής Παλούκια – Πέραμα Σαλαμίνας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , κλήση όλων των Βουλευτών της Β Πειραιά στο Συμβούλιο οι οποίοι οφείλουν να πάρουν θέση ουσιαστική και όχι στα λόγια.

 

Το θέμα αύξησης των εισιτηρίων αλλά και άλλα θέματα σοβαρά του νησιού μας, δυστυχώς δεν μπορώ να φέρω πλέον εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε άλλος Δημοτικός Σύμβουλος για συζήτηση.

 

Ως γνωστό ο κ. Βορίδης Υπουργός Εσωτερικών το 2023 με ακραίο αντιδημοκρατικό τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης απαγόρευσε στους Δημοτικούς Συμβούλους!!!!! να φέρνουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επέτρεψε μόνο στους επικεφαλής των Συνδυασμών.

 

Σε διαφορετική περίπτωση βάσει κανονισμού χρειάζεται να υπογράψουν 25 πολίτες για να έρθει το θέμα για συζήτηση.

 

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου