Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ουσιαστική τορπίλη και Δούρειος Ίππος η απόφαση του Δήμου Σαλαμίνας στον αγώνα για τα ιχθυοτροφεία - Απορρίπτει συγκρότηση επιτροπής αγώνα μαζί με τους φορείς

του Τάκη Βαρελά 

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, στην εισήγηση του, αρνείται την συγκρότηση διευρυμένης επιτροπή αγώνα, με την συμμετοχή όλων των φορέων νησιού ενάντια στην επέκταση των Ιχθυοκαλλιεργειών, με πρόσχημα, ότι ο Δήμος Σαλαμίνας δεν μπορεί να συμμετέχει σε επιτροπές, αλλά ασκεί δική του πολιτική!!!!.

Προκλητικά  δήλωσε, πως "...μπορείτε να φτιάξετε όσες επιτροπές θέλετε, ο Δήμος Σαλαμίνας, δεν μπορεί να συμμετέχει..."!!!

Η αντίθεση  του σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα, δείχνει πως ακυρώνει στην πράξη το μοναδικό όπλο των λαϊκών κινητοποιήσεων, να βάλλει τέρμα και να ανατρέψουν τις οποίες αποφάσεις.

 

Το μόνο που δέχτηκε ο κ Δήμαρχος στην εισήγηση του, είναι να προστεθούν στην απόφαση του Δήμου, επικοινωνιακές προτάσεις ανάδειξης του θέματος των Ιχθυοκαλλιεργειών από τον ΠΕΡΙΒΟΣ και αυτές, ώς πρωτοβουλίες του Δημάρχου! 

Μέχρι εκεί, τα υπόλοιπα καλένδες, επιστολές και συναντήσεις. 

Μια από τα ίδια που έκαναν, δηλαδή, από το 2011, τέσσερις δήμαρχοι της Σαλαμίνας και φτάσαμε σήμερα σε τετραπλασιασμό των εκτάσεων!!!! 

Ουσιαστικά τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ουσιαστική άρνηση του Δήμου Σαλαμίνας, για ανάληψη  πρωτοβουλιών, να τεθεί επικεφαλής, να κινητοποιηθεί μαζί με τους δημότες για την ανατροπή του Προεδρικού διατάγματος, που επικυρώνει την επέκταση των Ιχθυοκαλλιεργειών. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέδειξε πως επί σειρά ετών, οι δημοτικές αρχές, σε συμπόρευση με τις κυβερνητικές διαχρονικές επιλογές, κατ εντολήν της Ε.Ε για Ενιαία Στρατηγική Αλιεία, είχαν και έχουν στόχο την εκβιομηχάνιση της παραγωγής της αλιείας, σε βάρος της παράκτιας αλιείας και των ψαράδων. 

Η ΛΑ. ΣΥ, τόνισε πως οι επιπτώσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι απρόβλεπτες.

Η Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρότεινε να βγει ομόφωνη απόφαση κατά της επέκτασης των Ιχθυοκαλλιεργειών, και η συμμετοχή της ΛΑ.ΣΥ σε επιτροπή αγώνα, είναι δεδομένη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου