Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΖΗΤΑ  500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Επιστολή έστειλα σήμερα 8/7  στην Κτηματική υπηρεσία μετά την αλλαγή στάση της,  όπου ζητά το ποσό 500 ευρώ για να παραχωρήσει στους Τοπικούς  Εξωραϊστικούς  Πολιτιστικούς  συλλόγους  να πραγματοποιήσουν  τον ετήσιο Καλοκαιρινό χορό τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έγινε προ ημερών ζήτησα να παρθεί μία ομόφωνη απόφαση,  που θα δήλωνε την επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους Συλλόγους για τον ετήσιο Καλοκαιρινό χορό τους και να εξουσιοδοτήσουμε τον Δήμαρχο  να επικοινωνήσει με την Κτηματική υπηρεσία , κάτι φυσικά το οποίο δεν έχει κάνει και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

 

Προς

Κτηματική Υπηρεσία

Τμήμα Παραχώρησης Αιγιαλού και παραλίας

Υπόψη κα Σπανού

Κοιν:

Διευθυντή κ.  Κουλούκη

Προϊστάμενο κ. Μανιατάκη

Αξιότιμη κα Σπανού

Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα 8/7/2024  από Πρόεδρο Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαλαμίνας,  ο οποίος σας ζήτησε την παραχώρηση της παραλίας της περιοχή του για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα πρέπει η αίτηση να γίνει στον Δήμο και ο δήμος αφού εγκρίνει,  τότε η Κτηματική υπηρεσία θα παραχωρήσει την παραλία  με αντίτιμο περίπου 500 ευρώ!!!!!!!.

Αμέσως σας πήρα τηλέφωνο και μου βεβαιώσατε τα νέα δεδομένα τα οποία διαφέρουν από την πρώτη επαφή που είχα μαζί σας προ ημερών όπου ζητήσατε να γίνει αίτηση στην Κτηματική   Υπηρεσία και φυσικά καμιά αναφορά για αντάλλαγμα.

 

Είχα την ευκαιρία επίσης να μιλήσω μετά από σας και με τον Διευθυντή κ. Κουλούκη στον οποίο εξήγησα την κατάσταση.

 

Αξιότιμοι  κυρίες  και κύριοι της Κτηματικής Υπηρεσίας

 

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές και δημιουργεί αντιδράσεις όχι μόνο στους Συλλόγους αλλά σε όλους τους πολίτες του νησιού .

Οι Εξωραίστικοί , Πολιτιστικοί και Αλιευτικοί Σύλλογοι της Σαλαμίνας περισσότερο από 50 χρόνια και από την ίδρυση τους φροντίζουν και καθαρίζουν τις παραλίες τις οποίες  εσείς έχετε την ευθύνη. Εάν δεν υπήρχαν οι Σύλλογοι,  η κατάσταση στις παραλίες θα ήταν τριτοκοσμική αφού ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα καθαρισμού των παραλιών.

 

Επικαλείστε στην τηλεφωνική επαφή την οποία είχα μαζί σας , ότι εφαρμόζετε τον νόμο και υποχρεούστε να πάρετε αντάλλαγμα. Σας υπενθυμίζω ότι οι  Εξωραίστικοί  Σύλλογοι  είναι μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα ,   δεν είναι  επιχείρηση , δεν είναι κατάστημα συνεστίασης που να θέλει ξαπλώστρες στην παραλία που θα του αποφέρουν κέρδος.

 Η απαίτηση της Κτηματικής υπηρεσίας  να θέλει να πάρει αντάλλαγμα  500 ευρώ για 8 ώρες παραχώρηση της παραλίας στον Σύλλογο,  ο οποίος καθαρίζει την παραλία όλο τον χρόνο!!!!! είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής .

Είναι στην δική σας δικαιοδοσία, όπως σας είπα και στο τηλέφωνο να παραχωρήσετε δωρεάν την παραλία στους  συλλόγους και θα δικαιολογείτε στο έγγραφο παραχώρησης γιατί προβήκατε σε αυτή την ενέργεια.

 

Μπορείτε επίσης  για τυπικούς λόγους για να είστε σύμφωνα με το νόμο  όπως  επικαλείστε  , (για μένα δεν χρειάζεται)   να ζητήσετε ελάχιστο αντίτιμο των 10 ευρώ .

 

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορείτε να ζητάτε από τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους για παραχώρηση της παραλίας για 8 ώρες 500 ευρώ, αντί να πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που διατηρούν καθαρές τις παραλίες οι οποίες είναι δική σας ευθύνη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο μέρος της Ελλάδος ζητούν πολιτιστικοί – Παραδοσιακοί Σύλλογοι από τον αρμόδιο φορέα   να κάνουν εκδηλώσεις στον Αιγιαλό  και παραλία και ο φορέας ζητά χρήματα;

 

Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική  και η απόφασή σας θα είναι ανάλογη της μεγάλης προσφοράς των Συλλόγων στο νησί της Σαλαμίνας

 

Με εκτίμηση

 

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Email enotitasalaminas@yahoo.gr

Τηλ. Επικοινωνίας 6973959584

 

Σαλαμίνα 8/7/2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου