Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Δοξάζεται στο βόλεϊ ο Τελαμών, στην Αττική γίνεται πρότυπο!

Ρεπορτάζ από: planetface.gr

Στο πανέμορφο νησί της Σαλαμίνας, ή, αλλιώς, της Κούλουρης, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, δεν συγκεντρώνεται, μόνο, μια πλούσια «γκάμα» αξιοθέατων και παραλιών, η οποία φανερώνει, περίτρανα, τη βαριά πολιτιστικά και πολιτισμική κληρονομιά των προγόνων μας. 

Στη νησιώτικη τοποθεσία, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γοητευτικά θέρετρα του Σαρωνικού Κόλπου, δεσπόζουν και ορισμένοι, διάφορων ειδών, σύλλογοι, οι οποίοι διακρίνονται για το έντονο κοινωνικό και αθλητικό τους στίγμα.

Ένας εξ’ αυτών είναι, φυσικά, ο Α.Ο. Τελαμών, ο οποίος δε διαθέτει μόνο «ήρωες» στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και στο στερέωμα της ελληνικής πετοσφαίρισης, δημιουργώντας τη δική του «αυτοκρατορία» εντός και εκτός των…τειχών. 



Οι ομάδες βόλεϊ του ιστορικού σωματείου, καθοδηγούμενες από την εκπληκτική κυρία και προπονήτρια, Κατερίνα Νάννου και στηριζόμενες στην οργανωτική δομή, η οποία διέπει τον «εγκεφαλικό» τους παράγοντα, Τάσο Μετάνοια, θριαμβεύουν, διαχρονικά, στις διοργανώσεις της Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α, τιμώντας, απεριόριστα, το αγαπημένο τους σωματείο, τόσο εντός της Σαλαμίνας, όσο και στα πέρατα του υπέροχου νησιού. Ενός καταπληκτικού τόπου, ο οποίος κοσμείται, περισσότερο από μισό αιώνα από τον Α.Ο. Τελαμώνα σε κάθε επίπεδο. 

Την περασμένη, μάλιστα, αγωνιστική περίοδο, 2023-2024, το καμάρι της Σαλαμίνας δοξάστηκε, εκ’ νέου, στον χώρο της πετοσφαίρισης, σημειώνοντας δύο πολύ σπουδαία επιτεύγματα, με συνέπεια να… εκτοξευτεί στο βαθμολογικό πίνακα της γενικής κατάταξης της Ένωσης και συνάμα να εντείνει τα συναισθήματα χαράς, περηφάνιας και αισιοδοξίας του κοινού για το μέλλον του σωματείου σ’ όλους τους τομείς.






Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στον… μαραθώνιο της Β’ Ε.ΣΠ.Ε.Δ.Α, από τη γυναικεία ομάδα, η οποία είχε ως «κερασάκι» στην «τούρτα» τη νίκη του τμήματος με 3-2 σετ επί του Γ.Σ. Ηλιούπολης στο γυμναστήριο του Αιγάλεω, σε συνδυασμό με τον προβιβασμό του τμήματος Κ16 στην Α’ τοπική κατηγορία της αντίστοιχης Ένωσης, ύστερα από τη νίκη της ομάδας με 3-0 σετ επί του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, συνθέτουν τη «χρυσή μαγιά» των, άκρως, σημαντικών διακρίσεων για τον σύλλογο. 


Για το σωματείο, το οποίο απαριθμεί πολλές δεκάδες παίκτριες στην αθλητική του οικογένεια, αναπτύσσοντας, σωστά, το αντίστοιχο «σπορ» στην Σαλαμίνα και εξελίσσοντας, με ορθολογιστικές μεθόδους και αξιόλογους καθηγητές-τριες Φυσικής Αγωγής, το ταλέντο των δικών τους «αστέρων» στο άθλημα.


Σ’ ένα άθλημα, στο οποίο ο Α.Ο. Τελαμών δοξάζεται, διαρκώς, ακολουθώντας, ευλαβικά, μια ξεχωριστή φιλοσοφία, η οποία είναι ταυτισμένη με την υπηρέτηση των εννοιών της εντιμότητας, της αγάπης, της προόδου και της τεχνογνωσίας των μελών του πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Με άμεσο, φυσικά, αλλά και απώτερο σκοπό τη διάκριση του σωματείου σ’ όλη τη Περιφέρεια του Νομού Αττικής, αν όχι σ’ όλη την ελληνική επικράτεια. Κάτι, άλλωστε, το οποίο φανερώνεται μέσα από τη ξεχωριστή ρότα των ομάδων (Γυναικών και Κ16), την περασμένη χρονιά, όπως αυτή αναδημοσιεύεται, σήμερα, από την υπέροχη ιστοσελίδα www.espeda.gr


planetface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου