Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά: Νέο εργατικό δυστύχημα σε Ναυπηγείο της Σαλαμίνας

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε  σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας. Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumpo Jet», που βρίσκεται για επισκευή κι ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε.

Έχουμε, δυστυχώς, ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα σε έναν κλάδο που μετρά συνεχώς νεκρούς και θύματα. Είναι λυπηρό να διαπιστώνεται καθημερινά πως τα ζητήματα των μέτρων προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τις αιτίες του δυστυχήματος, η αδράνειά τους έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.  Έχουν απορρυθμίσει πλήρως το πλαίσιο εργασίας και προστασίας των εργαζομένων ενισχύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποδυναμώνοντας κάθε ελεγκτικό μηχανισμό. 

Οι εκ των υστέρων δηλώσεις θλίψης των κυβερνώντων είναι υποκριτικές, καθώς δεν προσφέρουν καμία λύση.

Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο, πάνω από κέρδη και οφέλη και γι' αυτό και η προστασία της αρτιμέλειας και της ζωής τους για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου