Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ SPORT COACHING EUROPE ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΘΑΝΑΣΗ Δ. ΒΙΛΛΙΩΤΗ

Στο Πόρτο της Πορτογαλίας, συνεδρίασαν από  κοινού στις 30 και 31 Μαΐου 2024, το Δ.Σ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE) και το ευρωπαϊκό του όργανο Sport Coaching Europe.

Σκοπός της κοινής συνεδριάσεως των Δ.Σ των δύο οργάνων ήταν, να παρουσιαστεί η δραστηριότητά τους στους τομείς δράσης τους, να αναλυθούν τα έως τώρα αποτελέσματα, να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας και αποτελεσματικότητάς τους και να συμφωνηθούν οι στόχοι και τα βήματα για την επίτευξή τους, έως το 2030.

Την Ελλάδα, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων και Εκπαιδευτών (Π.Ο.Π.Α) κ. Θανάσης Βιλλιώτης, ως μέλος του ευρωπαϊκού  οργάνου Sport Coaching Europe με την αρμοδιότητα του υπευθύνου ανάπτυξης Συνδέσμων Προπονητών στην Ευρώπη.


Ο κ. Θανάσης Βιλλιώτης παρουσίασε την δραστηριότητά του στον ένα χρόνο που έχει τη θέση αυτή. Στο διάστημα αυτό, έχει προσεγγίσει Προπονητές από όλες τις Βαλκανικές χώρες, την Μάλτα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Τουρκία για την ίδρυση Συνδέσμου Προπονητών όλων των αθλημάτων σε κάθε μια από αυτές. Αποτέλεσμα της δραστηριότητάς του είναι, η έναρξη των διαδικασιών σε Μάλτα και Κύπρο για την ίδρυση ενιαίου Συνδέσμου Προπονητών όλων αθλημάτων, ενώ στη Ρουμανία οι σχετικές διαδικασίες θα αρχίσουν σύντομα.

Την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση Συνδέσμου Προπονητών στην Μάλτα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της στη συνάντηση του Πόρτο, ενώ σχετική ανακοίνωση για τη Κύπρο, έγινε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους σε αυτή, του Προέδρου του ICCE κ. Τζων Μπαίηλς, του κ. Θανάση Βιλλιώτη και του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Π.Α κ. Δημήτρη Στεφανίδη.

Μετά την παρουσίαση, εκπρόσωποι του Βελγίου και των χωρών της Βαλτικής, ζήτησαν την υποστήριξη του Θανάση Βιλλιώτη, για την ίδρυση Συνδέσμων Προπονητών στα κράτη τους.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου