Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Μια σημαντική πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προχώρησε αυτές τις μέρες σε μια πρωτότυπη και εύστοχη παρέμβαση, διαθέτοντας δωρεάν εισιτήρια για αγώνες της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ σε μαθητές-μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς! 

Σε όλους τους αγώνες, η ΕΛΜΕ Πειραιά έδωσε δυναμικό παρόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναρτώντας και πανό (βλέπε φωτογραφίες), αναδεικνύοντας την ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να είναι κοντά στον αθλητισμό και τις αξίες που δίνει. Αυτές τις μέρες στήθηκε στο ΣΕΦ μια τεράστια μαθητική κερκίδα, γεμάτη νέα παιδιά και εκπαιδευτικούς του Πειραιά, γεμάτη παλμό, ζωντάνια, ενθουσιασμό!

Ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία, για την οργάνωση της οποίας αφιέρωσαν με χαρά πάμπολλες ώρες οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί από όλα σχεδόν τα σχολεία του Πειραιά. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την συμμετοχή μαθητών-μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονιών από τις εργατογειτονιές του Πειραιά, πολλοί από τους οποίους δεν θα μπορούσαν να είναι στο γήπεδο απλά γιατί δεν μπορούν να το στηρίξουν οικονομικά.







Οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στέκονται δίπλα στους μαθητές και τις ανάγκες τους για άθληση, ψυχαγωγία, κόντρα στα σάπια πρότυπα. Δίνουν μάχη τόσο μέσα στις τάξεις, όσο και έξω από αυτές, για να καλλιεργήσουν αξίες και ιδανικά, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι, η ενεργητική συμμετοχή. Να παρακινήσουν μαθητές και μαθήτριες να ασχοληθούν μαζικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κόντρα στον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, το εύκολο κέρδος, την απάθεια, την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, το δόγμα “ο θάνατός σου η ζωή μου”, το χλευασμό και την υποτίμηση του πιο “αδύναμου”. Προσπαθούν να συμβάλλουν στην πορεία διαμόρφωσης μίας υγιούς προσωπικότητας των νέων ανθρώπων, καλλιεργώντας υγιή πρότυπα και αξίες.

Η τεράστια ανταπόκριση δείχνει την τεράστια ανάγκη των νέων παιδιών, των εργαζομένων, για δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, που σήμερα είναι πανάκριβο εμπόρευμα, απαγορευτικό πολλές φορές, γενικότερα στην ψυχαγωγία και στην αναψυχή, αλλά και την αγάπη στην Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ, που μας έχει χαρίσει αξέχαστες επιτυχίες. 

 Η χαρά των παιδιών, των μαθητών/τριών, ιδιαίτερα εκείνων από τις εργατογειτονιές του Πειραιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στα παιχνίδια, είναι η πιο γλυκιά ανταμοιβή.

ΥΓ:Η ΕΛΜΕ Πειραιά ευχαριστεί την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Πρόεδρο κ. Λιόλιο και το Γενικό Διευθυντή κ. Σβερκούνο, για την διάθεση των εισιτηρίων και για την συνεργασία.


ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαυρομιχάλη 14, (3ο ΓΕΛ - 1ος όροφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου