Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η πόλη του Πειραιά χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία χώρων άθλησης

«Σημαντικές αθλητικές συναντήσεις που γίνονται στον Πειραιά αναδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις της πόλης σε αθλητικές υποδομές»

Μεγάλοι αθλητές του στίβου όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, συμμετείχαν σε αγώνα άλματος σε μήκος εκτός σταδίου μπροστά από το Δημοτικό θέατρο ενώ η πλατεία Κοραή διαμορφώνεται σε γήπεδο beach volley για την διεξαγωγή αγώνων με τη συμμετοχή επίσης σημαντικών αθλητών.

 

Όλα αυτά είναι ωραία και καλά!!

 

Όμως, αλήθεια, ποιο είναι το αποτύπωμα, που αφήνουν την επόμενη μέρα αυτές οι διοργανώσεις στην πόλη μας; 

Δημιουργούν συνθήκες που να δίνουν την δυνατότητα της συμμετοχής των πολιτών σ΄ αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να παραμένουν μόνο θεατές;

 

Ωστόσο, επειδή η πόλη του Πειραιά χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία χώρων άθλησης, οι νέοι και οι νέες απομακρύνονται τελικά από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ή αναγκάζονται να ψάχνουν χώρους σε γειτονικούς δήμους.

 

Αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι σημερινές! Όμως, εδώ και χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί καμία νέα αθλητική εγκατάσταση στον Πειραιά.

Και πριν κάποιος επικαλεστεί ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς:

 

Ποιοι μπορεί να είναι;

Οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, το οικόπεδο της Εθνικής τράπεζας στην περιοχή Ρετσίνα, ο περιβάλλων χώρος του ΟΣΕ στην Λεύκα, η ΧΡΩΠΕΙ, χώροι στις αλάνες του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλοι.

 

Υπάρχει, όμως, βούληση να δημιουργηθούν νέες αθλητικές υποδομές ή όλα θα παραδοθούν πλέον, στο real estate;



FB_IMG_1719315967865.jpg

IMG-99928b320df1e5dd344d2cf125811d71-V.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου