Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας για καύσωνα

Από την πρώτη στιγμή έλευσης του καύσωνα, οι δημοτικές Αρχές που έχουν εκλεγεί με την «Λαϊκή Συσπείρωση», απαίτησαν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση των σχολείων από τον καύσωνα και να μην μετατοπίζουν την ευθύνη στις δημοτικές αρχές.

Η έλλειψη κλιματιστικών, έρχεται να προστεθεί στην συνολικά άσχημη κατάσταση που βρίσκονται τα κτίρια και οι σχολικές υποδομές.

Τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοικτά, μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς μέσα σε αυτά. Οι δήμοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές και όχι μόνο, να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες. Η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, η προστασία τους από τα καιρικά φαινόμενα χειμώνα και καλοκαίρι, πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους.

Στα πλαίσια αυτά, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας, Μαρία Παπαελευθερίου, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλο και του έθεσε τα  μέτρα που πρέπει να λάβει ο Δήμος σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας. 

Δηλαδή προμήθεια νερού και χυμών στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις, αλλά και παροχή κλιματισμού και ανεμιστήρων σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα, αλλά και σε Λύκεια και Γυμνάσια που τα παιδιά δίνουν ενδοσχολικες  εξετάσεις.

Σε ότι αφορά τα σχολεία της Σαλαμίνας αυτό έγινε μόνο στα εξεταστικά κέντρα, αλλά όχι στα υπόλοιπα σχολεία, όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν  συνθήκες φούρνου, μέσα σε σχολεία που έβραζαν.

Για άλλη μια φορά βγαίνει στην επιφάνεια η ανάγκη να εκπονηθεί πρόγραμμα για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτιρίων και την εκ βάθρων συντήρηση και τον εξοπλισμό των υπαρχόντων.

Το έξυπνο, ψηφιακό και πράσινο σχολείο της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι αυτό που οι στέγες γκρεμίζονται, τα ταβάνια πέφτουν, η θέρμανση είναι με το σταγονόμετρο για την “εξοικονόμηση” πόρων ενώ δεν υπάρχουν κλιματιστικά ή έστω ανεμιστήρες στις αίθουσες.

Η κυβέρνηση, που δίνει μισό εκατομμύριο την ημέρα για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα για λογαριασμό των εφοπλιστών, εδώ και τώρα να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή σε όλα τα σχολεία.

 

Απαιτούμε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου