Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

2o- ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ - ΄΄ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΄΄

Θέμα: Πολιτιστική εκδήλωση «Αστρονομία και Τέχνη»

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας & Πειραιά ) διοργανώνει Πολιτιστική εκδήλωση με Θέμα «Αστρονομία και Τέχνη»  την Κυριακή 14.07.24 στην αίθουσα ΄΄Δ. Μπόγρης΄΄ στο Δημαρχείο Σαλαμίνας (18.00-22.00) στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Αστρονομίας.

Προσκαλούμε Συγγραφείς, Εικαστικούς και Φωτογράφους να συμμετάσχουν με έργα τους σχετικά με την ανωτέρω θεματική ενότητα .

Είναι γνωστή από τα προϊστορικά χρόνια η σχέση της Αστρονομίας με την Τέχνη. Τα ουράνια αντικείμενα  και τα Αστρονομικά φαινόμενα είτε από θαυμασμό είτε από τον  φόβο του ανεξήγητου αποτυπώθηκαν σε όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης  πότε ως  Σωτήριοι θεοί και πότε  ως κακοί οιωνοί.   Η αστρονομία πέρασε πρώτα από την Τέχνη  την Φιλοσοφία και την Θρησκεία για να γίνει η Μητέρα των Επιστημών. Αυτή τη διαχρονική σχέση της Αστρονομίας με την Τέχνη επιθυμούμε να αναδείξουμε στην Πολιτιστική μας εκδήλωση.

Τα κείμενα θα διαβαστούν απ’ τους ίδιους τους συγγραφείς με αλφαβητική σειρά εφόσον μπορούν να παρευρεθούν. Για τους συγγραφείς που αδυνατούν για μια δια ζώσης φυσική παρουσία, τα έργα τους θα διαβαστούν τιμής ένεκεν από μέλη του Παραρτήματος.

 

Η συγκέντρωση, η επιμέλεια των έργων συμμετοχής θα γίνει από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος (για τα λογοτεχνικά ) και από τον κο Γιώργο Λένη (για τα εικαστικά ) στα email αποστολής με αυστηρά τελευταία ημέρα προθεσμίας την Τετάρτη στις 10.07.24 τα μεσάνυχτα.

 

Η χωροθέτηση των εικαστικών έργων στα πάνελ θα είναι με την επιμέλεια κου Γιώργου Λένη (Πρόεδρος Π.Ε.Λ.Τ.)

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό.

Θα δοθούν  βεβαιώσεις συμμετοχής.

 Στο φουαγιέ του Χώρου θα λειτουργήσει Έκθεση Βιβλίου των συμμετεχόντων και μη συγγραφέων στα πλαίσια ανάδειξης του πνευματικού τους έργου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους Φίλους της Αστρονομίας και τους Χορηγούς Επικοινωνίας για τη διανομή και κοινοποίηση της εκδήλωσης σε ψηφιακά και έντυπα μέσα που διαθέτουν.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κώστας Ραπατζίκος (6972716053)

Email αποστολής συμμετοχών για Λογοτεχνικά έργα

melabus1@gmail.com

Email αποστολής συμμετοχών για Εικαστικά έργα.

lenisgeorge_51@yahoo.com

 

                                 Με τιμή για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                        Κ. ΒΑΡΛΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου