Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Τοποθέτηση της Μαρίας Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας των γυναικών, δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών

 ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ

Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας των γυναικών, δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών

Δεν αρκεί αυτό που κλίνει σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση, δηλαδή η αυστηροποίηση των ποινών, σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας για την υπόθεση του Απ. Λύτρα και γενικά την κακοποίηση των γυναικών. 

Στην παρέμβασή της στην ΕΡΤ-1 τόνισε πως ο ποινικολόγος ήξερε τον νέο Ποινικό Κώδικα και «δεν τον εμπόδισε αυτό να προβεί στις απεχθέστατες πράξεις του και να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Γιατί ούτε είναι επαρκές το panic button που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως το μόνο "φάρμακο διά πάσαν νόσον", αλλά απουσιάζει η πραγματική πρόληψη, τα πραγματικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης των γυναικών». 

Στάθηκε στις ελλείψεις δομών, όπως συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας, αλλά και στα μέτρα που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να σταθούν στα πόδια τους για να μπορέσουν να φύγουν από τέτοιου είδους κακοποιητικές σχέσεις, υπενθυμίζοντας πως δυστυχώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την 28χρονη Κυριακή που έφτασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και δολοφονήθηκε, κάνοντας ήδη αυτά που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει.

Μόνοι μας δεν είμαστε γιατί απευθυνόμαστε στο λαό και δεν ζητάμε αλλού στηρίγματα, σημείωσε ερωτώμενη για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. «Αυτά δεν αφορούν στην ουσία τους ίδιους τους εργαζόμενους γιατί γίνεται μια προσπάθεια να ξαναζεσταθεί μια σούπα που έχει ξινίσει με τα ίδια παλιά δοκιμασμένα υλικά. Να ξαναστηθεί ένας πόλος που θα εγκλωβίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε μία κυβέρνηση που συνεχίζει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο με πιο χαρακτηριστικό την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία ολοκληρώνει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ», υπογράμμισε καταλήγοντας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου