Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης

Οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικές Navtex που δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου, την αντίδραση στη χάραξη θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο και με τελευταίο κρούσμα τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ενός χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί, εκθέτουν όσους συστηματικά καλλιεργούν τον εφησυχασμό για τα “ήρεμα νερά” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

            Η υποβάθμιση αυτών των προκλήσεων, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση εντείνουν την ανησυχία ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα, σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών διεθνώς έχουν περάσει σε άλλη “πίστα”, ενώ το “τραπέζι” των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι από καιρό “στρωμένο”.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Για τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 

            Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως και αυτές που αναφέρουν πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζουν την ανεξέλεγκτη τροπή, που λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

            Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που απολαμβάνει και τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά κλπ) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του πολέμου και στόχο αντιποίνων, σπρώχνει το λαό βαθύτερα στη σύγκρουση που απειλεί να γενικευθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες πρώτα απ' όλα για τους λαούς της Ευρώπης.

            Καλούμε τον λαό τώρα να δυναμώσει την πάλη του εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις του θανάτου! Να σταματήσει η αποστολή όπλων στο σφαγείο του πολέμου! Να επιστρέψουν στη χώρα όλα τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Απεγκλωβισμός από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις!

            Τώρα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να εκφραστεί πιο δυναμικά η αντιπολεμική συμπόρευση καταδίκης της ΕΕ του πολέμου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Για την απόφαση της κυβέρνησης που απολύει όλους τους εργαζόμενους

της ΛΑΡΚΟ

 

            Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων των περιοχών στους πέντε νομούς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Με απόφαση της επιχειρεί να κάνει αυτό που δεν της έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τον ηρωικό αγώνα τους, να τους απολύσει για να παραδώσει την επιχείρηση “καθαρή” στον νέο “επενδυτή”.

            Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά το ανοσιούργημα που προσπαθεί να διαπράξει. Πρόκειται για το επόμενο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που στηρίχτηκε στην πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης αυτής της - στρατηγικής σημασίας - επιχείρησης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σχέδιο το οποίο αντιπάλεψαν οι εργαζόμενοι αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ.

     Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με τον ηρωικό αγώνα τους εδώ και τέσσερα χρόνια, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να χαλάνε τα αντεργατικά εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης.

            Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν ακόμα πιο δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας με βάση τις προτάσεις των Σωματείων, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

     Όλοι αύριο Παρασκευή στις 7μμ στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Συντάγματος! Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!  

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 9/5/2024                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου