Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Oλυμπιακός: Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θρίαμβο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επική πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στον τελικό του Conference League


Υποκλίνεται στον Ολυμπιακό ο διεθνής Τύπος μετά την ιστορική νίκη επί τις Άστον Βίλα με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Θρύλος έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Πέντε προτάσεις για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το λιμάνι

 

Η περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πειραιά από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του λιμανιού επανέρχεται, με επιτακτικό τρόπο, στο προσκήνιο, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και αναδεικνύεται η ανάγκη να ληφθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, μέτρα περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία.

 

Το πρόβλημα αναδείχθηκε από έρευνα της γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα («Καθημερινή», «Τα Νέα», «Εφημερίδα των Συντακτών» κ.α.), ανέδειξε ότι:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης

Οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικές Navtex που δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου, την αντίδραση στη χάραξη θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο και με τελευταίο κρούσμα τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ενός χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί, εκθέτουν όσους συστηματικά καλλιεργούν τον εφησυχασμό για τα “ήρεμα νερά” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Εγκαίνια αίθουσας επιτραπέζιας αντισφαίρισης


Το πινγκ πονγκ στο νησί μας αποκτά το δικό του σπίτι και παίρνει το όνομα ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της Σαλαμίνας.

Φωτογραφική εξόρμηση - εκδρομή

Η Φωτογραφική Λέσχη Σαλαμίνας την Κυριακή 26 Μαΐου διοργανώνει μια ολοήμερη φωτογραφική εξόρμηση🚍.

Διαδρομή και προορισμοί:

🔸 Ορχομενός Βοιωτίας 
🔸 Καταρράκτες Πέτρας  

Πρόγραμμα εκδρομής:

 8:00 
Αναχώρηση από Σαλαμίνα, συγκεκριμένα από την πλατεία Ηρώων (Αγαλμάτων)

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 


Νίκος Χαρδαλιάς: “Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες”

Άρθρο του Περιφερειάρχη Αττικής στο ΑΠΕ

Την ισχυρή βούλησή του για την αναβάθμιση των Μητροπολιτικών Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής μέσα από ένα ολιστικό σχέδιο, προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ, καθώς και την πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση όλων των χώρων πρασίνου, ώστε να αποδοθούν στους πολίτες ως πραγματικά δημόσιοι χώροι, αναλύει ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του στο ΑΠΕ.

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι τα περιαστικά άλση και τα πάρκα της πρωτεύουσας “έχουν παραδοθεί στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία” απωθώντας τους πολίτες, ο Περιφερειάρχης δηλώνει αποφασισμένος για τη διάσωση και την αναβάθμισή τους, καθώς “στην Αττική έχουμε πολύ λίγο πράσινο για να το αφήνουμε στην τύχη του και την υποβάθμιση”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει για τον Τελικό

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναφορικά  με τον αυριανό Τελικό αγώνα του Κυπέλλου Πειραιά μεταξύ των σωματείων «ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. – Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑ» που θα φιλοξενηθεί στο Γήπεδο Π. ΣΑΛΠΕΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ενημερώνει για τα εξής:

Οι φίλαθλοι του ΕΘΝΙΚΟΥ  θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 2 (είσοδος στην Λεωφόρο Σχιστού- πλευρά προς Ελευσίνα).

Οι φίλαθλοι του ΚΑΡΑΒΑ  θα φιλοξενηθούν στις Θύρα 1 (είσοδος στην Λεωφόρο Σχιστού ).

Στην Θύρα VIP ( είσοδος  από την θύρα 2) θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Τελικού, καθώς και οι κάτοχοι  προσκλήσεων VIP.  

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

H E.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει


H E.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει ότι ο τελικός  του Κυπέλλου "ΕΘΝΙΚΟΣ- Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑ" θα μεταδοθεί  ζωντανά σε livestreaming μετάδοση από την ιστοσελίδα “studiomagic.gr”.

Επίσης το "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ" θα μεταδώσει live ραδιοφωνικά τον Τελικό  Αγώνα.

*Η Ε.Ε.  ενημερώνει ότι  θα δεξιωθεί τις αποστολές των δύο φιναλίστ του  Κυπέλλου στην αίθουσα Δεξιώσεων "ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ" στο Μοσχάτο- (Κωνσταντινουπόλεως 74 & Ομήρου 30) την Τρίτη 7 Μαΐου με ώρα προσέλευσης 20.30. 

ΕΥΧΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 


Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Πασχαλινές Ευχές

 


Καλή Ανάσταση! ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 


Ευχές Ρένας Δούρου

 


ΕΥΧΕΣ


Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας & Πειραιά ) , Εύχεται στα Μέλη στους Φίλους και όσους στηρίζουν το έργο της, Καλό Πάσχα και Χαρούμενη Ανάσταση με Υγιεία, Αγάπη ,Ειρήνη  και Αισιοδοξία.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

 


Ιδανικό φινάλε στη Σαλαμίνα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου Κ25

Αντάξιο των προσδοκιών αποδείχθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου Τρισπόντων Κ25, το οποίο διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στη Σαλαμίνα, με την συμμετοχή 24 διακεκριμένων νεαρών παικτών από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας, με την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μπιλιάρδου (CEB) και με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Σαλαμίνας ως συνδιοργανωτή φορέα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα YOUth for EU

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 διεξήχθη η διαδικτυακά η τελευταία συνάντηση μεταξύ εταίρων και συμμετεχόντων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Empowering YOUth Citizenship for EU Future (YOUth for EU)” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πρόγραμμα «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες – CERV».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με εταίρους από την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, αναλυτικότερα:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2024

1. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Η Πρωτομαγιά είναι ο φωτεινός φάρος της ασυμβίβαστης ταξικής πάλης, μέρα -ορόσημο στον αδιάκοπο αγώνα των καταπιεσμένων απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, απέναντι σε όσους τους καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανέχεια, την προσφυγιά και τους πολέμους.

Αυτόν τον αγώνα, για να παύσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον έδωσε και τον δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας, θυσιάζοντας ακόμη και τα καλύτερα παιδιά της, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Αρχειοθήκη ιστολογίου