Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τα αυτονόητα!

Όταν κτίζεις ένα σύγχρονο πολυτελές σπίτι, τότε μπορείς να καμαρώνεις ότι με κόπο και πολύ δουλειά έφτιαξες κάτι όμορφο που θα το χαίρεσαι εσύ και η οικογένεια σου για πολλά χρόνια!

Αυτό το σπίτι πρέπει βέβαια να το συντηρείς, να το φροντίζεις, να το καθαρίζεις , να το βάφεις, να σφουγγαρίζεις, να καθαρίζεις τον κήπο του, τα τζάμια και τόσα άλλα που θεωρούνται απαραίτητα και αυτονόητα για να μην το αφήσεις να καταρρεύσει.

Δεν μπορείς δηλαδή να καμαρώνεις επειδή κάνεις τις δουλειές της καθημερινότητας, το καθάρισμα το σφουγγάρισμα και όλα τα άλλα που είναι αυτονόητα και απαραίτητα.

Γι΄ αυτά δεν θα σου δώσει κανείς εύσημα, τουναντίον αν δεν τα κάνεις θα σε χαρακτηρίσουν  τουλάχιστον βρομιάρη και μη νοικοκύρη.

Αυτονόητα είναι λοιπόν και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμοι, κοινότητες, και περιφέρειες να έχουν τους κοινόχρηστους  χώρους καθαρούς , περιποιημένους και καλά συντηρημένους.












Οι αιρετοί που έχουν αναλάβει αυτήν την υποχρέωση λοιπόν δεν πρέπει να καμαρώνουν για τα αυτονόητα,  τουναντίον δεν πρέπει να αισθάνονται όμορφα αν όχι να ντρέπονται όταν δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε αυτά.

Πρέπει να σέβονται τους πολίτες που έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν και να φροντίζουν για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Λίγος σεβασμός λοιπόν  και λίγη ενσυναίσθηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και τα χάλια που παρουσίαζε η Πλατεία Ηρώων στην χθεσινή κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν περιποιεί  τιμή σε αυτούς που είχαν την υποχρέωση να φροντίσουν για το καλύτερο δυνατόν καθαρισμό και φροντίδα της Πλατείας.

Ευχόμαστε την επόμενη φορά να είναι η πλατεία και το μνημείο των Ηρώων όπως πρέπει και όπως αξίζει και επιβάλλεται να είναι και όχι σε αυτά τα χάλια.

Χ.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου