Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα το Λύκειο των Ελληνίδων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα  στα γραφεία του το πρωινό της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου 2024. 

Ο φιλόξενος  χώρος ήταν κατάμεστος από χορευτές, γονείς, δασκάλους, μέλη και φίλους  του συλλόγου και επισήμους. 

Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνας κ. Πάνος Καπασάκης , o Επίτιμος Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού κ. Ιωάννης Δρυμούσης,  ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Επιτελής Διοικητού Ναυστάθμου κ. Γεράσιμος Ζαννής, Οι Βουλευτές κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μιχάλης Λιβανός και Γιώργος Βρεττάκος ,

   








Οι Αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού κα Σοφία Λαλούση-Καρνέση,  Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών  κος Αθανάσιος Αλαίσκας,  Καθαριότητας κος Αντώνιος Βακάλης, Τεχνικών Έργων κος Νικόλαος Κόγιας  Oι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μιχ. Σκιαθίτης και Θοδ. Ζαννής,  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ι. Σκιαθίτης, Σ. Μιχάλαρου, Ε. Δερτούζος, Α. Φουρίκη,  Ο Πρόεδρος Κοινότητας Σαλαμίνας: Αναστάσιος Παπανικολάου, Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Κάτια Νάννου και Βασίλης Πούτος, Ο Πολιτευτής ΝΔ: Παναγιώτης Πούτος,   H Επίτιμη Πρόεδρος του ΛΕΣ  Σωσώ Σακελλαρίου,    Η Εκπρόσωπος του ΛΕΣ στο Κεντρικό Λύκειο Κική Ραπατζίκου, Ο εκδότης  της εφημερίδας Ανατροπές κος Μάριος Θεοχάρης,                                                              Ο Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιος Κουτσούκος,   Ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας «Η Μεγαλόνησος» Κώστας Τσουβαλάς και   ο κ Γιώργος Πέτρου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.

Η πρόεδρος Τζένη Βασιλείου, περιστοιχισμένη  από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υποδέχονταν τους καλεσμένους τους, προσφέροντας ζεστό κρασί και λουκουμάδες. Στον χαιρετισμό της καλωσόρισε τους επισήμους  και όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα χρονιά καθώς και για τη συνέχεια της δράσης του Λυκείου Ελληνίδων. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο εμπλουτισμός των μαθημάτων χορού με γνώσεις σε ήθη, έθιμα, μουσική, με συνοδεία μουσικών οργάνων, η εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης, η αναβίωση τεχνικών κατασκευής κοσμήματος, με τον τεχνίτη κοσμημάτων κ. Γιάννη Τσαλαπάτη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε γεγονότα της χρονιάς που έφυγε και αποτέλεσαν σταθμό στη στην πορεία του ΛΕΣ όπως η αποχώρηση της κ. Σωσώς Σακελλαρίου, επίτιμης προέδρου του ΛΕΣ, από τη θέση της προέδρου και η ανάδειξη του νέου ΔΣ μετά τις τακτικές εκλογές.

Έκλεισε το χαιρετισμό της σε κλίμα συγκίνησης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο της Άννας Μιχαλάκη, της πρώτης και επί 30 συνεχόμενα έτη  προέδρου του ΛΕΣ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες πριν την έλευση του προηγούμενου έτους.  Με αίσθημα ευγνωμοσύνης, αναφέρθηκε στο όραμα και το έργο της, το οποίο ήταν βασισμένο στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την ενότητα και ευχήθηκε αυτό να συνεχιστεί από τις επόμενες γενιές  έτσι, ώστε η πορεία του ΛΕΣ να είναι λαμπρή και συνεχώς ανοδική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου