Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής;
- - Ως επιχείρηση δραστηριοποιούμαστε 22 χρόνια στον χώρο.
Πότε αναλάβατε την οικογενειακή επιχείρηση και πως πήρατε αυτή την απόφαση;
- - Την επιχείρηση την ξεκίνησε ο πατέρας μου και ενώ είχε άλλα σχέδια στο νου, τελικά του κόλλησε το μικρόβιο που λένε και κατέληξε στην δημιουργία του φούρνου μας το οποίο με τα χρόνια το εξέλιξε όπως εκείνος ήξερε και μπορούσε. Εγώ από μικρός αγαπούσα αυτό το επάγγελμα οπότε το σπούδασα και το ανέλαβα πριν τέσσερα χρόνια.
Τι πιστεύετε πως πρέπει να έχει ένας νέος στην δουλειά σας για να την εξελίξει;
- - Καταρχάς να θέλει. Αν αγαπά την δουλειά του και δουλεύει σκληρά τότε με την στήριξη του κόσμου όλα γίνονται και παίρνουν τον δρόμο τους.
Θεωρείτε πως η αρτοζαχαροπλαστική είναι ένα δύσκολο επάγγελμα;
- - Θεωρώ ότι στις μέρες μας έχει γίνει αρκετά δύσκολο το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής και διαφέρει με το πώς ήταν τα παλαιότερα χρόνια κατά πολύ. Το γλυκό πλέον δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν περιορίζεται πια στην κατηγορία του απλού σπιτικού γλυκού που οι προηγούμενες γενιές είχαν συνηθίσει. Μιλώντας λοιπόν για το τώρα, αν θες να εξελιχθείς και να μείνεις στον χώρο της ζαχαροπλαστικής ειδικά πρέπει να ψάχνεσαι συνεχώς για νέα καινοτόμα πράγματα στην δουλειά σου, μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων μιας και ο κόσμος και ειδικότερα ο νέος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και κατευθύνεται σε πιο εναλλακτικές γεύσεις μη μένοντας τόσο πολύ στην παράδοση.
Έχετε πραγματοποιήσει πρόσφατα κάποια νέα επιχειρηματική κίνηση και αν όχι να περιμένουμε κάτι σύντομα;
- - Μόλις πρόσφατα πραγματοποιήσαμε την ανακαίνιση στον χώρο του αρτοζαχαροπλαστείου σας στην περιοχή της Κακή Βίγλας ώστε και πρακτικά να διευκολυνθούμε και εμείς οι ίδιοι από την αλλαγή της παρωχημένης διαμόρφωσης που είχαμε και ετοιμαζόμαστε πολύ σύντομα να πραγματοποιήσουμε κάποιες αρκετά σημαντικές επαγγελματικές κινήσεις στον χώρο του Catering.
Μιας και αναφέρατε το Catering, ποιος είναι ο λόγος που δεν είχατε εισχωρήσει σε αυτόν τον τομέα της δουλειάς σας μέχρι στιγμής;
-
- Η αλήθεια είναι ότι πάντα παίρναμε δουλειές αλλά δεν το κυνηγούσαμε. Πιστέψτε με όμως πως από την στιγμή που αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα του Catering σε λίγο καιρό τα αποτελέσματα θα μιλούν για εμάς και θα είναι ίσως η καλύτερη διαφήμιση. Είναι ένα νέο ξεκίνημα το οποίο το μελετάμε καιρό και είναι η κατάλληλη για εμάς ώρα ώστε να κάνουμε το βήμα που σας περιγράφω.
Πόσο προσωπικό απασχολούν οι φούρνοι σας;
- - Δραστηριοποιούμε αυτή την στιγμή 16 συνολικά άτομα στα καταστήματα μας στην Κακή Βίγλα και στα Σελήνια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βλέπετε την αύξηση των πρώτων υλών στον κλάδο σας και πως σκοπεύετε να το διαχειριστείτε;
- - Κοιτάξτε, μην κρυβόμαστε τα πράγματα είναι δύσκολα. Πιστεύω πως όπως και εγώ έτσι και όλοι οι συνάδελφοι μου προσπαθούν και θα προσπαθούν για όσο είναι αυτό ακόμη δυνατόν να μην αυξήσουμε τις τιμές στα προϊόντα μας. Μέχρι στιγμής κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα έχουμε καταφέρει αλλά η αλήθεια είναι πως αν συνεχιστεί η ακρίβεια να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο τότε δεν θα μας μείνουν και πολλές επιλογές από την στιγμή πάντα που έχουμε αποφασίσει τουλάχιστον εμείς ως επιχείρηση να μην χαλάσουμε την ποιότητα μας.
*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Μ.Βδομάδα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Πούτο μιας και ο χρόνος αυτές τις μέρες ήταν περιορισμένος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου