Πως μπορείς να χρεοκοπήσεις έναν δήμο;
Μα είναι πολύ απλό εφαρμόζεις την παλαιοκομματική τακτική και την φιλοσοφία που κυριαρχούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στον δήμο μας.
Αρχίζεις και παίρνεις για το παραμικρό δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών, φεσώνεις τον δήμο και όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής έχεις αφήσει την καυτή πατάτα σε αυτόν που θα είναι δήμαρχος τότε.
Η ζημιά όμως έχει γίνει και το μάρμαρο φυσικά δεν θα το πληρώσεις εσύ αλλά οι πολίτες του νησιού.
Αυτές τις λογικές δυστυχώς κάποιοι ακόμα δεν τις έχουν ξεπεράσει και <συμβουλεύουν> να τις επακολουθήσουν και σήμερα μη μπορώντας να καταλάβουν ότι αυτές οι τακτικές οδήγησαν τον Δήμο Σαλαμίνας πριν κάτι χρόνια να είναι ίνας κατάχρεοκοπημένος δήμος, επίσης δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι οι πολίτες τις έχουν καταδικάσει.
Ευχαριστούμε πολύ αλλά να μας λείπουν τέτοιες τακτικές…
Απόσπασμα από συνέντευξη του τότε υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση τον Μάιο του 2011
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ταμείου, Αλεξ. Αντωνόπουλο, σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο.
Πράγματι, 24 Δήμοι της χώρας, από τους 325 συνολικά, βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω των κακών οικονομικών τους, με συνολικό χρέος σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα -περιλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ – έως και 150%, ενώ άλλοι 34 Δήμοι βρίσκονται με χρέη έως και 120% επί των τακτικών τους εσόδων.
Από τους πλέον χρεωμένους εμφανίζονται μικροί και μεγάλοι δήμοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δήμος Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Ρόδου, Καρδίτσας, Μαρκόπουλου, Βύρωνος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης.
Οι υπόλοιποι 267 Δήμοι θεωρείται πως λίγο – πολύ βρίσκονται προς το «πράσινο», αφού το χρέος τους κυμαίνεται κάτω από το 100% των εσόδων τους.
Σημ: Σε αυτή την κατάσταση θέλετε να γυρίσουμε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου