Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Πέντε σημεία για απαλοιφή των χρεών

Η ενημέρωση του Φ. Κουρμούση στα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Πέντε σημεία που πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες, ώστε να απαλλαγούν από οφειλές και βάρη ετών, υπογράμμισε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το Δημόσιο και 420 δόσεις προς τις τράπεζες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες βιοτέχνες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Τα πέντε σημεία είναι:

  1. Για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπονται ως και 240 δόσεις, με εξόφληση ως 20 χρόνια.
  2. Για χρέη προς τράπεζες προβλέπεται εξόφληση ως και σε 35 χρόνια με ανώτατο όριο δόσεων τις 420.
  3. Οι αιτήσεις αξιολογούνται στην ειδική πλατφόρμα μέσω αυτόματου αλγόριθμου.
  4. Με τη ρύθμιση σταματούν όλα τα μέτρα των πιστωτών εναντίον του οφειλέτη (κατασχετήρια και πλειστηριασμοί).
  5. Αν κάποιος δε ρυθμίσει τα χρέη ή δεν πληρώσει δόση ρύθμισης, υπάρχει η διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας. Μέσω πτώχευσης διαγράφονται όλα τα χρέη, αλλά παράλληλα υπάρχει απώλεια περιουσίας.
  6. Ο Φ. Κουρμούσης προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα μέλη του ΒΕΠ, αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά και στις στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση, ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του ΒΕΠ, «κατανόησε την κριτική που ασκείται από μερίδα επιχειρηματιών αλλά υποστήριξε ότι με αυτήν τη ρύθμιση γίνεται εφικτή η προοπτική εξυπηρέτησης και αποπληρωμής του χρέους».
  7. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, επισήμανε τη σφοδρή οικονομική πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ειδικές συνθήκες που έχουν προκαλέσει τόσο η υγειονομική κρίση από τον κορονοϊό όσο και οι αυξήσεις στα καύσιμα και σημείωσε τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο ΒΕΠ ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη στήριξης και κατεύθυνσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν ρυθμίσεις αλλά και να εξυγιανθούν επιχειρήσεις. Όσον αφορά το νέο πλαίσιο υπαγωγής σε ρύθμιση, τονίστηκε από πλευράς ΒΕΠ ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης έφερε καινοτόμες παρεμβάσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας.

    efsyn.gr

     

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου