Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron εμποδίζει τη μόλυνση από Covid

Ενθαρρυντικά νέα για το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron κατά του νέου κορονοϊού δείχνει μια νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία το σκεύασμα της εταιρείας είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη για άτομα που έχουν εκτεθεί σε ασθενείς με Covid-19.

Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης σε περίπου 400 άτομα που είχαν ένα μέλος του νοικοκυριού με Covid-19, το REGEN-COV μείωσε κατά 100% τις πιθανότητες συμπτωματικής λοίμωξης και περίπου κατά 50% τα συνολικά ποσοστά μόλυνσης.

Η φαρμακευτική ανέφερε ότι θα συζητήσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα με τις ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ για να επεκτείνει ενδεχομένως την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του κοκτέιλ αντισωμάτων. Πλήρη στοιχεία από τη μελέτη αυτή αναμένονται στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε, τον Νοέμβριο, άδεια έκτακτης ανάγκης στο κοκτέιλ αντισωμάτων για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της Covid-19.

Η τρέχουσα κλινική δοκιμή εξέτασε το REGEN-COV για χρήση ως παθητικό εμβόλιο, το οποίο συνεπάγεται την άμεση παροχή αντισωμάτων κατά του ιού στο σώμα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια στα οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του δέκτη ενεργοποιείται για να αναπτύξει τα δικά του αντισώματα.

Το REGEN-COV μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει άμεση παθητική ανοσία σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, σε αντίθεση με τα ενεργά εμβόλια που χρειάζονται εβδομάδες για να παρέχουν προστασία, δήλωσε η εταιρεία.

«Αυτά τα δεδομένα που χρησιμοποιούν το REGEN-COV ως παθητικό εμβόλιο υποδηλώνουν ότι μπορεί τόσο να μειώσει τη μετάδοση του ιού, όσο και να μειώσει το ιικό φορτίο και τη σοβαρότητα της νόσου σε εκείνους που μολύνονται», δήλωσε ο Γιώργος Γιανκόπουλος, πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron.

Η φαρμακευτική αναμένει επίσης ότι το REGEN-COV θα βοηθήσει άτομα που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στον εμβολιασμό.

Κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, που διεξήχθησαν από κοινού από τη Regeneron και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ένας θάνατος και μια νοσηλεία που σχετίζεται με Covid-19 μεταξύ εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο, αλλά δεν υπήρχε τέτοιο συμβάν στην ομάδα θεραπείας, ανέφερε η εταιρεία.

Το REGEN-COV μελετάται επίσης σε δύο κλινικές δοκιμές ασθενών που βρίσκονται σε νοσοκομεία, για τη θεραπεία ασθενών που δεν νοσηλεύονται.

Πηγή: efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου