Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τους αστέγους του Λιμανιού.

Με "έκπληξη" και εν μέσω πανδημίας αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων πληροφορηθήκαμε πως βρίσκονται ξανά σε κίνδυνο - πέρα από τους καθημερινούς κινδύνους- οι άστεγοι του Λιμανιού του Πειραιά.
Όπως έγινε γνωστό αυτές τις ημέρες από την Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς για όλους", και συγκεκριμένα από σχετική δήλωση του Επικεφαλής αυτής Ν.Μπελαβίλα, είχε δοθεί προθεσμία λίγων ημερών στους άστεγους του Λιμανιού του Πειραιά για να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του "Πειραιά για όλους" ανέφεραν και κατέθεσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μια άκρως εμπεριστατωμένη πρόταση - λύση για το θέμα της φροντίδας όλων αυτών των ανθρώπων, που βάσει πληροφοριών ξεπερνούν τους 60 και ανάμεσα τους βρίσκονται υπερήλικες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

Εμείς τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά δηλώνουμε πως θα σταθούμε όπως πάντα στο πλευρό της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς για όλους" αλλά και στο Δίκτυο αλληλεγγύης "Αόρατος Πειραιάς" στις πρωτοβουλίες που θα λάβουν επί του θέματος.

Επίσης καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά Γ.Μώραλη, την Διοίκηση του Ο.Λ.Π, το Λιμενικό Σώμα και Προσωπικά τον ίδιο τον Λιμενάρχη Πειραιά, αλλά και όλους τους αρμοδίους φορείς να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση των αστέγων οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αλλά και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Γ.Μώραλη να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσει τις προτάσεις που υπάρχουν για την λύση του θέματος με την στέγαση και την περίθαλψη των ευάλωτων αυτών ανθρώπων.

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιμενάρχης Πειραιά μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον "Πειραιά για Όλους" επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Κίνησης και διαβεβαίωσε πως οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος έκαναν αλλά και κάνουν ό,τι μπορούν για ένα θέμα το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα τους, αλλά και πως ο Ο.Λ.Π έχει ανοίξει τις αίθουσες αναμονής επιβατών του λιμανιού για να προστατευθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Εμείς πάλι έχουμε να πούμε πως η Αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη σε ένα κομμάτι χαρτί η στην οθόνη ενός υπολογιστή, η Αλληλεγγύη φαίνεται με πράξεις και για κάποιους όπως τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρόπος ζωής.
Εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα στους αστέγους αλλά και δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη χωρίς να κάνουμε την όποια διάκριση.

Η Αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου