Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κατάθεση αναφοράς του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

"Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού στο 10ο ΔΣ Κορυδαλλού. Τέλος σε γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη."

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 22/1/2021 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Αντιμετωπίζουμε την προσβλητική αδιαφορία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά που εκφράζεται με την απαράδεκτη και εντελώς αντιεκπαιδευτική απόφασή της, να μετακινήσει την δασκάλα του Β1, από το σχολείο μας σε άλλο, προκειμένου να καλύψει κενό που προέκυψε λόγω covid-19, ενώ ήδη αναπλήρωνε κενό covid-19.  Και για το κενό που δημιουργείται στο σχολείο μας θα αναλάβει άλλος αναπληρωτής.

Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού που αποσπάστηκε εν μία νυχτί από το σχολείο μας και προκλήθηκε αυτή η αναστάτωση στα παιδιά μας.

Τη δέσμευση ότι θα παραμείνει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στις θέσεις τους και δε θα γίνει κάποια άλλη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 

Οι τρίμηνες συμβάσεις που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν και νομοθετήθηκαν, ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν τέτοια ζητήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλο αρμόδιος φορέας να «ρίξει τις μάσκες» που εδώ και χρόνια καθηλώνει την παιδεία και την στραγγαλίζει μέσα από γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου