Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Λίγες μέρες μετά την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία, η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με το χτύπημα του Εγκέλαδου που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους τραυματίζοντας ακόμα 600, κατά τον προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών, που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την Κελέβη και είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε, έφερε κατολισθήσεις, ισοπέδωσε σπίτια και προκάλεσε καταστροφές σε πολλά κτίρια. 

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», ανέφερε ο Αλί Ραχμάν, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, τονίζοντας πως ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Αp photo

Βίντεο δείχνει ένα κορίτσι, παγιδευμένο στα συντρίμμια ενός σπιτιού, να φωνάζει βοήθεια, την ώρα που και άλλα μέλη της οικογένειας ήταν εγκλωβισμένα. «Παρακαλώ βοηθήστε με», είπε η κοπέλα στους διασώστες, που ανέφεραν ότι χρειάστηκε ένας εκσκαφέας για ανασυρθεί το παιδί και τα άλλα άτομα.

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται ένας πατέρας να κλαίει, ζητώντας βοήθεια για τα παιδιά του που ήταν θαμμένα κάτω από τόνους ερειπίων. Ζημιές υπέστη και ένα νοσοκομείο με ασθενείς να μεταφέρονται έξω σε σκηνές.

Κι ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, χιλιάδες πολίτες μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταφύγια.  Η υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) της χώρας προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου