Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Θανάσης Αλαϊσκας: Μαθήματα πολιτικού ήθους από συκοφάντες δεν δέχομαι.

Πρόσφατα διάβασα σε μια τοπική εφημερίδα τον πρώην Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ να λέει ένα σωρό ανακρίβειες για την νυν Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα για μένα προσωπικά .

Ξεκινώ με το θέμα του Βλητικού Σταθμού , εδώ κολλά το ρητό :

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί.

Όλοι θυμόμαστε την προεκλογική φιέστα που διοργανώθηκε στο πρώην Δημαρχείο Αμπελακιων και την πανηγυρική ομιλία της πρώην Δημάρχου που ανακοινώθηκε η μέγιστη επιτυχία της παραχώρησης. 

Σας θυμίζω πως εκείνη την μέρα χύθηκαν δάκρυα χαράς απ την τεραστία επιτυχία .   Εννοείται πως όλο αυτό ήταν ένα ΦΙΑΣΚΟ καθώς ποτέ ΔΕΝ  έπεσε καμία υπογραφή μιας και όλη αυτή η εκδήλωση βασίστηκε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία-δεσμευση όπως παραδέχεται ο ίδιος στην συνέντευξη του . 

  Η φθηνή δικαιολογία ότι ήταν θέμα ημερών και αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές υπήρχαν οι Βουλευτικές  ,σας θυμίζω ότι υπήρχε τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα 60 ημερών μέχρι την αλλαγή της Δημοτικής  διοίκησης .

Κάποιος κακοπροαίρετος απ την στιγμή που δεν υπήρχε καμία υπογραφή παραχώρησης θα μπορεί να πει ότι όλη αυτή η φιέστα έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς  λογούς και υφαρπαγή ψήφων καθώς ως γνωστόν( το  παραδέχεται και στην συνέντευξη) είχε  μόνο προφορικές δεσμεύσεις .

Επειδή ο πρώην Πρόεδρος δείχνει να έχει καλή μνήμη θα τον παρακαλούσα να αναφέρει, καθώς σκόπιμα παρέλειψε στην συνέντευξη του , αν πληρώθηκε ποτέ το μελετητικό γραφείο για την σύνταξη της μελέτης   αυτής ??!! Υπέγραψε  ποτέ κάποια σύμβαση ? 

                                                                                                                                                                Είναι μια  απ τις οφειλές που μου άφησε να πληρώσω ως προίκα και βέβαια όχι συμβασιοποιημένη ! 

                                                                                                                                                                                   Και βέβαια με ενημέρωσε για τις ενέργειες που είχε κάνει                                                                   και βέβαια με παρότρυνε να κυνηγήσω την ιδέα του αλλά ως εκεί .

Έθιξε το θέμα εργασιών του Κέντρου Νεότητας και άφησε το υπονοούμενο ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι σκόπιμα καθυστερούμε τις εργασίες , λέγοντας ψέματα ότι οι εργασίες σταμάτησαν τον Οκτώβριο 2019 , δηλαδή μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα μου .

Του φρεσκάρω την μνήμη λέγοντας ότι η ανάδοχος εταιρεία ζητά απ την Τ.Υ του Δήμου μας   να αναλάβει την μελέτη στατικής επάρκειας τον Ιούνιο 2019 . Με την σειρά της η Τ.Υ του Δήμου μας  ζητά με έγγραφο της στις 09/07/19 την βοήθεια απ την ΤΥ της Περιφέρειας . Άρα απ τον Ιούνιο έχουν σταματήσει οι εργασίες και ξεκινά το γαϊτανάκι για το ποιος θα την φτιαξει .  Ή ποιος  θα πληρώσει την μελέτη καθώς όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι .                                    Απ τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο άπραγος και ανήμπορος να δώσει μια λύση μου παραδίδει μια καυτή πατάτα και έχοντας ενάντια την μειοψηφία (αντιπολίτευση ) να προσπαθώ να δώσω λύση . Η λύση που δεν ερχόταν 4 μήνες βρέθηκε μέσα σε 15 μέρες και σε δυο μήνες η μελέτη στατικής επάρκειας 8.000 σελίδων βρισκόταν στα χέρια μου πληρωμένη μέχρι τελευταίας δεκάρας . Οι λόγοι που κωλυσιεργούν για την έναρξη εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου θα ειπωθούν αναλυτικά σε δεύτερο χρόνο καθώς εδώ και 14 μήνες δίνουμε μια διαρκή μάχη με την Αντιπεριφεριαρχη Νήσων ώστε να ξεμπλοκάρουμε το κονδύλι .    

                                                                                                                                                              Τέλος ειπώθηκε το απίστευτο ψέμα ότι φεύγοντας απ την θέση του Πρόεδρου μου άφησε έτοιμη μελέτη για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ  .

 Εκτός απ την ιδέα του γηπέδου –Μπαλόνι στο Κέντρο Νεότητας που πραγματικά ήταν δική του , τίποτα άλλο δεν μου άφησε .                                                                                                                                             Τον προκαλώ να μας  πει πιο μελετητικό γραφείο έφτιαξε την μελέτη ? πόσο κόστισε ? πότε πληρώθηκε ? και αν υπάρχει σύμβαση ?

Δέχομαι την πιο αυστηρή κριτική απ οπού και αν προέρχεται όταν θα υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Αυτό που δεν θα ανεχτώ είναι στην πλάτη μου ο οποιοσδήποτε να επιζητά την πολιτική του Ανάσταση ,με συνεχόμενες ανακρίβειες .

 

Με εκτίμηση

Αλαϊσκας Αργ. Θανάσης

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ

Δημοτικός  Σύμβουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου