Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Το μήνυμα του Δημάρχου Σαλαμίνας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

H 3η Δεκέμβριου: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ" - όπως θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1992 που αφιέρωσε την ημέρα αυτή στα Άτομα Με Αναπηρίες -  είναι πλέον μια ιδιαίτερη ημέρα για όλον τον κόσμο.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και αφορά όλη την κοινωνία ενώ η αποδοχή, η αξιοπρέπεια , η προσβασιμότητα δείχνουν μία κοινωνία με πολιτισμό.

Εμείς, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμο σε κάθε του πτυχή και από κάθε άποψη. Η απαρχή αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το μήνυμα του Δήμου Σαλαμίνας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία προϋποθέσεών για ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από όλους μας.

Ο Δήμος μας μιλώντας με τις πράξεις του εξασφάλισε χρηματοδότηση και ξεκινά άμεσα το έργο της κατασκευής ραμπών πρόσβασης και WC ΑμεΑ στα σχολεία του νησιού, ώστε κανένα παιδί να μην νιώθει αποκλεισμένο στον χώρο του σχολείου και προετοιμάζει την υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση για το έργο της διασφάλισης της πρόσβασης στον χώρο παράλιων κολύμβησης των ΑμεΑ, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το ίδιο τις θάλασσες μας.

Ενωμένοι, μπορούμε. Δίνουμε το χέρι. Κρατιόμαστε δυνατά.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου