Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Αδιανόητες δηλώσεις Γεωργιάδη, πανηγυρίζει παρά τις εκατόμβες νεκρών από Covid-19

To αφήγημα της κυβέρνησης ότι «έξω τα πάνε χειρότερα» επιχείρησε να υποστηρίξει ο υπουργός Ανάπτυξης. 
 
«Η χώρα μετρά 100 νεκρούς τη μέρα και ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις.

Σε ένα ακόμα παραλήρημα επιδόθηκε σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι η χώρα μέτρησε περισσότερους από 210 νεκρούς λόγω Covid-19 το σαββατοκύριακο και κατέγραψε νέο ρεκόρ με 540 διασωληνωμένους.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης δεν δίστασε να πανηγυρίσει για τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για 103 θανάτους, όταν ρωτήθηκε για την ευθύνη της κυβέρνησης σχετικά με την ανεξέλεγκτη πορεία του νέου κορονοϊού καθώς φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις.

Ο κ. Γεωργιάδης, επικαλούμενος τον δείκτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους θανάτους ανά εκατομμύριο σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από τον πληθυσμό, επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης «έξω είναι χειρότερα».

«Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα» είπε φωνάζοντας, γιατί το «Βέλγιο, μία από τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, είναι 12 φορές χειρότερα από τη χώρα μας». Νωρίτερα, διάβασε στοιχεία του Σαββάτου κι ανέφερε πως το Βέλγιο κατέγραψε 1323 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Ελλάδα 125 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. 

«Πανηγυρίζουμε όταν έχουμε 125 θύματα» τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο στον οποίο απάντησε και επανέλαβε μάλιστα το εξής: «Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε». «Σταμάτηστε την πτωματολογία, κι εμείς πονάμε γι' αυτούς που πεθαίνουν» πρόσθεσε.

Ακόμα, υποστήριξε πως «σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» αλλά παραδέχτηκε πως «έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία».

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Ακολούθησε επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού σχολιάζοντας πως «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως ο γαλάζιος υπουργός «πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση "έπεσε έξω" με το άνοιγμα του τουρισμού» υπογραμμίζοντας ότι σήμερα δήλωσε «με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί "είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο"».

«Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες» σημείωσε η Κουμουνδούρου.

«Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

efsyn.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου