Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Πράττω: Το ΠΡΑΤΤΩ Πολιτικό Κίνημα

Το ΠΡΑΤΤΩ Πολιτικό Κίνημα

 
Την μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ σε Πολιτικό Κίνημα, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του, Ν. Κοτζιάς.

Σας στέλνουμε τρία κείμενα & ένα video:

1) Τη δήλωση (Video) του Προέδρου, Νίκου Κοτζιά, για τη μετεξέλιξη της Κίνησης Ιδεών σε Πολιτικό Κίνημα, δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό.
https://youtu.be/G9ttKs4-zDw

2) Το κείμενο της δήλωσης του Προέδρου, Νίκου Κοτζιά, για τη μετεξέλιξη της Κίνησης Ιδεών σε Πολιτικό Κίνημα, δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό.


3) Τη διακήρυξη του ΠΣ: Τι είναι και τι θέλει το ΠΡΑΤΤΩ.
https://mcusercontent.com/8857b1bcf74c138a19402d899/files/d5a9d0e9-4773-4808-8055-1570e19a75e8/Τι_είναι_και_τι_θέλει_το_ΠΡΑΤΤΩ_23.11.2020.pdf

4) Την πρόταση άμεσων έξι Προγραμματικών Αξόνων για το προς τα που οφείλουμε να κινήσουμε και αναπτύξουμε τη χώρα και την κοινωνία. Άξονες που μπορούν να αποτελέσουν πλαίσιο διαλόγου και πρακτικής της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης.
https://mcusercontent.com/8857b1bcf74c138a19402d899/files/de7ba075-20f9-44b2-8deb-8cc9efd931be/Προγραμματικοί_άξονες_Aρχές_και_στόχοι_του_ΠΡΑΤΤΩ_23.11.2020.pdf

Η απόφαση και οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ αποτελούν άμεση απάντηση στην ανάγκη αναστροφής της πορείας της Ελλάδας προς τη συρρίκνωση (ΑΕΠ, δημογραφικά, βιομηχανική και πρωτογενή παραγωγή, υπερχρέωση, διεθνή υποβάθμιση) και την όξυνση της πολύπλευρης κρίσης που τη διαπερνά. Είναι μια έκκληση, η χώρα να σταματήσει με το κουτσομπολιό και την μικροπολιτική, με προσωπικές διαμάχες και προσβολές και να ασχοληθεί με τα μεγάλα της προβλήματα και το μέλλον. Να συγκροτήσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία ένα όραμα, ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα για ν’ αλλάξει ριζικά ο τρόπος παραγωγής στη χώρα, ο τρόπος σκέψης που κυριαρχεί και να διαμορφωθεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας.
 
Η υλοποίηση αυτών των προτάσεων απαιτούν δημοκρατικό διάλογο, συνεργασίες και πρακτική δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της προόδου και του πατριωτισμού.
 
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της ανακοίνωσης των προτάσεων μας, στο πλαίσιο του πλουραλισμού της ενημέρωσης και του έργου της πληροφόρησης που ασκείτε.

 
Υ.Γ.: Για κάθε διευκρίνηση μπορείτε να απευθυνθείτε στο email kinisipratto@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2168004582.

Δήλωση:  Παναγιώτη  Χατζηπέρου


Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα συνεργασία μας,

Παράλληλα θέλω να σας ενημερώσω οτι σήμερα μετασχηματίζεται το ΠΡΑΤΤΩ από Πολιτική Κίνηση σε Πολιτικό ΚΟΜΜΑ.
 

Ένα κόμμα Δημοκρατικό-Πατριωτικό-Αριστερό, που σαν Πολιτική Κίνηση υπό την ηγεσία του πρώην ΥΠΕΞ Καθηγητή Ν. Κοτζιά κι όχι μόνον, έχει δείξει ανάγλυφα δείγματα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία κι Αξιοπρέπεια, την Δικαιωσύνη και την Οικ. Ανάπτυξη με Αειφορία και με σεβασμό στον Ανθρωπο, Εργαζόμενο και το Περιβάλλον.

Είναι μια Πατριωτική προσπάθεια με πολύ αξιόλογα στελέχη, χωρίς έσοδα, σπόνσορες κι υποχρεώσεις, σε μιά πολύ δύσκολη περίοδο, από κάθε άποψη, για την Πατρίδα.

Μας είναι αδιανόητο να είμαστε άπραγοι αυτόπτες μάρτυρες της υποβάθμησης κι απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Εμείς δεν μπορούμε ν' ανεχθούμε την θεώρηση της πανδημίας σαν άλλοθι και σημαίας ευκαιρίας για δουλίτσες , ευνοιοκρατία κι ωφελιμισμό, αλλά ούτε την υποχωρητικότητα και τον κατευνασμό στις απίστευτες προκλήσεις της γείτονος.

Συνημμένα σας διαβιβάζω την Ιδρυτική Διακήρυξη, για ενημερωση

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων κι είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Παν. Χατζηπέρος.

Περ. Σύμβουλος Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου