Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Βαρώσια.

Με αφορμή την ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο του ψηφίσματος για τα Βαρώσια, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τις προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες της τουρκικής αστικής τάξης, και της κυβέρνησης Ερντογάν, που διαιωνίζουν την 46χρονη κατοχή στην Κύπρο, προωθώντας τα διχοτομικά σχέδια και με τον εποικισμό της Αμμοχώστου.

Υπογραμμίζει ότι τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου για τις εξόφθαλμες αμφισβητήσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας προσπαθούν να «διασκεδάσουν» την στάση της ΕΕ, που χαϊδεύει την τουρκική αστική τάξη σαν «στρατηγικό εταίρο της», ενθαρρύνοντας τις αξιώσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, στρώνοντας το τραπέζι της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου που προωθούν  ΗΠΑ – ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτή η στάση αφήνει έκθετη την κυβέρνηση της ΝΔ και την ελληνική αστική τάξη που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και που μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα καλλιεργούν επικίνδυνο εφησυχασμό στο λαό, κι αυταπάτες για το ρόλο τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους λαούς να μη δείξουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τα παζάρια της με την «στρατηγική εταίρο» της Τουρκία και να βγάλουν  συμπεράσματα για τις ευθύνες της και τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους στην περιοχή, σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ κ.α., για τις οδυνηρές συνέπειες κατά των λαών.

Οι λαοί έχουν την δύναμη να ορθώσουν το ανάστημά τους, να εμποδίσουν τα ιμπεριαλιστικά διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο υπό την εποπτεία των ΕΕ,ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Να παλέψουν για Κύπρο ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

 

27/11/2020                           Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου