Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Καταγγελία για στυνομική αυθαιρεσία σε βάρος skaters στη Θεσσαλονίκη

Ακόμα ένα αναίτιο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η σελίδα strollercrew στο Instagram, όπου παραθέτουν βίντεο διαψεύδοντας ηλεκτρονικά δημοσιεύματα ότι συνελήφθησαν skaters για μη χρήση μάσκας και τονίζοντας πως οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για εξύβριση των αρχών.

Οι skaters τονίζουν ότι  φορούσαν μάσκα, παρά την εξαίρεση τήρησης τους μέτρου για λόγους ατομικής άθλησης, και ότι ο έλεγχος έγινε για εξακρίβωση στοιχείων, επεδιή η αστυνομία είχε δεχτεί καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφού η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και τα άτομα ήταν έτοιμα να αποχωρήσουν από τον χώρο, ένα παιδί είπε στον αστυνομικό ότι υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα από την ενοχοποίηση όσων αθλούνται.

«Ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτών και όποιον από εμας βρισκόταν εκεί κοντά» αναφέρει η καταγγελία.

Και προσθέτει ότι το αποτέλεσμα ήταν δύο άτομα να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα με το περιπολικό και οι υπόλοιποι να είναι περικυκλωμένοι από μηχανές.

«Ευχαριστούμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια “φούσκα”ψευδών ειδήσεων. Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα .Τελος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε το πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου