Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Υπηρεσιακά αυτοκίνητα διατίθενται σε συμβούλους, κάμερες τοποθετούνται σε χώρους δουλειάς, «αδήλωτους» εργαζόμενους φέρνουν σε γραφεία αντιπεριφερειαρχών

Την ίδια ώρα, που δεν διαθέτουν στους εργαζόμενους της Περιφέρειας τα αναγκαία μέσα για να δουλεύουν, που δεν εξασφαλίζουν μέσα μεταφοράς σε Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Γεωτεχνικούς, Μηχανικούς, Ελεγκτές Εμπορίου, Κοινωνικούς Λειτουργούς κλπ για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και τους «υποχρεώνουν» να  μετακινούνται με τα προσωπικά τους ΙΧ, χωρίς να αποζημιώνονται, διαθέτουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα, συχνά και με οδηγό σε συμβούλους (εντεταλμένους, συνεργάτες κ.α.).

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διάθεσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων στην εντεταλμένη σύμβουλο Τεχνικών υπηρεσιών και στους γύρω της συμβούλους.

Και δεν είναι η μόνη αυθαιρεσία…

Με εντολή της και με «υπόγειες» συνεννοήσεις με εργολάβο, τοποθέτησε κάμερες στο αμαξοστάσιο της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ), έξω και μέσα στο κτήριο.

Το ίδιο προγραμματίστηκε και για το κτήριο της ΔΙΔΙΜΥ στη Καλλιθέα, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή για κανένα κτήριο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος τις πλήρωσε, χωρίς να έχει πάρει έγκριση από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Υπεύθυνος τήρησης του Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων στην Περιφέρεια, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί ποιος παρακολουθεί τις κάμερες, ποιος και τι καταγράφει, ποιος αποθηκεύει το σχετικό υλικό κλπ.

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η χρησιμοποίηση στο γραφείο της εργαζομένων, που δεν έχουν καμιά σχέση ή σύμβαση με την Περιφέρεια. Φαίνεται πως η κα Κοσμίδη θεωρεί πως η Περιφέρεια Αττικής πληρώνει τον 1ο όροφο του κτηρίου επί της οδού Τσαλδάρη για πολιτικό της γραφείο…, γι αυτό άλλωστε και το ανακαίνισε, παρ’ ότι δεν υπάρχει ούτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.

Και μπορεί όλες οι κυβερνήσεις να νομοθετούν έτσι ώστε να φαίνονται όλα «νομότυπα», μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να προχωράει συνεχώς σε ρυθμίσεις, που «απελευθερώνει» τα χέρια Περιφερειαρχών και Δημάρχων, προκειμένου «ανεμπόδιστα» να παίζουν το ρόλο του διεκπεραιωτή των σχεδιασμών του αστικού κράτους και να τους χορηγεί «στρατό» γι αυτό συμβούλων, στα μάτια όμως των εργαζομένων είναι όλα «αυθαίρετα»…

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν οφείλουν να διερευνήσουν τα ζητήματα και να μας δώσουν απαντήσεις.

Π.Α.

1. ΣΕΠΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 37

dkeath@yeka.gr

2. Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Περιφέρειας Αττικής

κ. Ιωάννη Βαμβακούλα

3. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

4.Υπουργείο Εσωτερικών

5. Εθνική Αρχή Διαφάνειας

6. ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου