Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την εφιαλτική νύχτα στη Μόρια

Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση με περισσότερους από 12.000 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τα μεσάνυχτα σε όλο τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας.
 
Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε την καταστροφή που έχει υποστεί η δομή. Με τις φλόγες να καίνε ακόμα αλλά η κατάσταση να είναι καλύτερη (σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία) η Πολιτεία καλείται να προστατεύσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης αλλά και να αποφασιστούν μέτρα για την αντιμετώπισή της.


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.
Αυτή την ώρα μεταβαίνει στη Λέσβο ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.
Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε (ΕΡΤ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το νησί της Λέσβου θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου