Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Με απειλή προστίμων δεν προωθείται η τηλεργασία

Η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία στο 40% επί του συνόλου των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και η επιβολή προστίμων εάν το νέο κυβερνητικό μέτρο στα πλαίσια της προστασίας από τον κορονοϊό δεν εφαρμόζεται προβληματίζει βιοτέχνες και επαγγελματίες μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΒΕΠ).

Την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό τους μεταφέρει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.

Στην επιστολή την οποία κοινοποιεί και στους αρμόδιους υπουργούς, επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα και κυρώσεις, σε μια συγκυρία με πολλά προβλήματα και υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πλευρά των επιχειρηματιών, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να μην κατεβάσουν ρολά.

Κάνει γνωστό ότι μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων, μεγάλος αριθμός βιοτεχνών που ανήκουν στις 15.000 ενεργές επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ επικοινώνησε με τη διοίκηση για να εκφράσει την έκπληξη και τον προβληματισμό του, καθώς θεωρούν ότι καλούνται να επωμιστούν νέα έξοδα και να προσθέσουν κέντρα κόστους στις δραστηριότητές τους εξαιτίας μιας απόφασης που ελήφθη χωρίς να συνοδεύεται από τις κατάλληλες εξειδικεύσεις ως προς το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει το προσωπικό και τον τρόπο που θα τους χορηγηθεί ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός για να απασχοληθούν εξ αποστάσεως.

«Σεβόμενοι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι στο πλαίσιο λήψης μέτρων άμεσης εφαρμογής για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στην Περιφέρεια Αττικής αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρει η μικρομεσαία επιχείρηση να προμηθευτεί τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την τηλεργασία και πώς καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο 3.000» διερωτάται ο κ. Μιχάλαρος, εξηγώντας ότι το χρονικό διάστημα υιοθέτησης του μέτρου δεν είναι εφικτό.

Τέλος ζητά την άρση της επιβολής προστίμου και επιπλέον επιδότηση με χρηματοδοτικά εργαλεία για την ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ. Συγκεκριμένα προτείνεται η ενίσχυση νέων και υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής για την κάλυψη των τεχνολογικών τους αναγκών με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με σκοπό την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα εργασίας λόγο της πανδημίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος «Αττική 2014 – 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου