Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

«Τα έκαναν όλα λάθος, ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν»

Στην επίθεση κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού περνά ο Αλέξης Τσίπρας μέσω αιχμηρής παρέμβασης.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ένα μακροσκελές κείμενο στον λογαριασμό του στο Facebook, κατηγορεί το Μαξίμου για αλλοπρόσαλλη πολιτική στη διαχείριση του κορονοϊού και μιλάει για πρόκληση από πλευράς κυβέρνησης να επικαλείται την ατομική ευθύνη.

«Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα καυστικός στο θέμα του τουρισμού και τις τελευταίες παλινωδίες της κυβέρνησης με την αύξηση της πληρότητας στα πλοία.


«Είχαν τρεις μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σε μια χώρα που αν είχε, ειδικά φέτος, κάτι επιπλέον να παρουσιάσει, ήταν τα θετικά αποτελέσματα από τη μη εξάπλωση του ιού. Και αντί αυτό να το αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντάς το με ειδικά πρωτόκολλα και όρους, άνοιξαν τα πάντα όπως να 'ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική.
Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα» σχολιάζει.

Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για τον οποίο σημείωσε «μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος Υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό».
Αναλυτικά η ανάρτηση

Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.
Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.
Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δ...
Δείτε περισσότερα
3 χιλ.
174
426
 Πηγή:efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου