Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Έκτακτη ενημέρωση σήμερα από Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Ξανά μαζί στους τηλεοπτικούς δέκτες θα εμφανιστούν σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δύο μήνες και πλέον μετά την τελευταία κοινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είχε ήδη επιστρέψει σε εβδομαδιαία βάση ανακοινώνοντας την επαναφορά αρκετών μέτρων καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ειδικά μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Το ότι σήμερα θα δούμε ξανά σε έκτακτη ενημέρωση και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μάλλον μαρτυρά αυξημένο προβληματισμό και ανησυχία για την εξέλιξη της νόσου, την ώρα που κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα. Η επανεμφάνιση του καθηγητή έρχεται βέβαια και μετά από δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικό μέσο που μιλούσαν για διαφωνίες του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα.

 
Η τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό από το δίδυμο που για ένα τρίμηνο μας ενημέρωνε καθημερινά για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία έγινε στις 26 Μαΐου, σε αρκετά συγκινησιακό κλίμα ειδικά από τον καθηγητή. Οι δυο τους τότε έλεγαν πως αν τους δούμε να επιστρέφουν στην καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση τα πράγματα δεν θα είναι καλά.
Περίπου 2,5 μήνες μετά η κατάσταση πια προκαλεί ανησυχία, ειδικά λόγω των λεγόμενων «ορφανών» κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Αττική, αλλά και λόγω της διασποράς του ιού σε όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο το Σάββατο ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά αυστηρών μέτρων. Από σήμερα μάλιστα η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική και στα καταστρώματα πλοίων.

Εξάπλωση εν μέσω παλινωδιών και ημίμετρων

Χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν συνολικά 77 νέες μολύνσεις που μαρτυρούν τη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα, αλλά και την εξάπλωσή του στα μεγάλα αστικά κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ανακοινώθηκαν 28 νέα περιστατικά στην Αττική, 9 στον Έβρο, 7 στη Θεσσαλονίκη και 5 στην Κέρκυρα, ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων.
Επίσης, χθες ανακοινώθηκαν ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19 στη χώρα, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 210.
Σημειώνεται πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας δεν έλαβε καν γνώση για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία στο 80 και 85%, τέσσερις ημέρες αφότου ο υπουργόςΤουρισμού έλεγε πως οι λοιμωξιολόγοι δεν συμφωνούν.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν ασκεί ίχνος αυτοκριτικής, αλλά αντίθετα επιμένει στις κορώνες περί ατομικής ευθύνης και στο αφήγημα πως «ο εχθρός είναι εσωτερικός» και δεν προέρχεται από τον τουρισμό.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παλινωδίες και χαλαρότητα στο θέμα αντιμετώπισης της νόσου Covid-19. 
Πηγή:efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου