Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας: Ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας


Κίνδυνος για το λαό μας οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας
                Την ίδια στιγμή που το κέντρο υγείας Σαλαμίνας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές ανάγκες του νησιού λόγω έλλειψης ιατρών οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. 

Έτσι αντί να το ενισχύσουν το αποδυναμώνουν και στέλνουν ιατρό του κέντρου υγείας στο Γαλατά. Δηλαδή στην ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας η κυβέρνηση «μπαλώνει τις τρύπες» με ανακύκλωση του ήδη ελλιπούς προσωπικού. Σήμερα θα έχει γιατρό ο Γαλατάς, αύριο η Σαλαμίνα λες και μιλάμε για τα μονά- ζυγά αυτοκίνητα στο δακτύλιο!




Η Σαλαμίνα, το νησί των 60.000 περίπου μόνιμων κατοίκων που τα Σαββατοκύριακα και την περίοδο Μάιο έως Σεπτέμβριο ξεπερνάει τις 300.000 έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά στη μοίρα της. Ανοχύρωτες και κυριολεκτικά γυμνές από ιατρικές ειδικότητες παραμένουν οι υγειονομικές δομές του νησιού μας. Λείπουν βασικές ειδικότητες  όπως Παιδίατρος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, χειρούργος, οφθαλμίατρος, ουρολόγος αλλά και ενδοκρινολόγος. Παιδίατρος έρχεται μία φορά στις 15 μέρες.
Οι υπάρχοντες ιατροί κάνουν ακόμη και 48ωρες εφημερίες για να καλύψουν τις ανάγκες του κέντρου υγείας. Περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν όπως καρδιολογικά, ατυχήματα, ορθοπεδικά αναγκαστικά διακομίζονται σε νοσοκομεία του Πειραιά βάζοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αφού οι καθυστερήσεις πολλές φορές στοιχίζουν ζωές, αλλά και λόγω έλλειψης ασθενοφόρων καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο που έχουμε στο νησί όχι μόνο δεν αρκεί αλλά δεν είναι εξοπλισμένο με κινητή μονάδα αναγκάζοντας γιατρό του κέντρου υγείας να συνοδεύει σοβαρά περιστατικά αφήνοντας ακάλυπτη τη θέση πίσω του. 
Τα εργαστήρια (μικροβιολογικό ακτινολογικό, υπερήχων) δεν εφημερεύουν. Τα τακτικά ιατρεία λειτουργούν μόνο κατά τις πρωινές ώρες αποκλείοντας έτσι τους εργαζομένους δημότες που είτε  αναγκάζονται να χάσουν μεροκάματο προκειμένου για να εξετασθούν ή να γράψουν φάρμακα είτε  καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Στην υποστελέχωση του κέντρου υγείας το υπουργείο απαντάει με περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού του αφού :
  • Αγροτικός ιατρός μεταφέρεται στο Γαλατά αντί να γίνει παράταση της σύμβασης του στο κέντρο υγείας του νησιού .
  • Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κέντρο υγείας θα λειτουργεί χωρίς υπηρεσίες καθαρισμού βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού και των ασθενών πράγμα που σημαίνει ότι χρέη καθαρίστριας θα παίζουν αναγκαστικά οι νοσοκόμοι και οι ιατροί δυσκολεύοντας το δικό τους ρόλο για παροχή νοσηλείας στους ασθενείς.
Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ έρχεται να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική για την οποία έστρωσε το δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στις δημόσιες υγειονομικές δομές της χώρας εκπέμπει SOS. 

Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι πάγια προτεραιότητα στην οποία συγκλίνουν οι δυνάμεις αυτές είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου η μείωση της φορολόγησης του τα μνημόνια διαρκείας οι λειτουργία της δημόσιας υγείας με όρους εμπορεύματος.
                Απέναντι σε αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και όλα τα εργατικά σωματεία ο λαός του νησιού δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή καμιά αναμονή. Να παλέψουν για:




  • Ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας σύγχρονων προδιαγραφών και με υψηλό επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.
  •  
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές δομές του νησιού.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία.
  • Στελέχωση του κέντρου υγείας με τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες καθώς και παραϊατρικό  προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες για 24/ωρη λειτουργία.
  • Πρωινά και απογευματινά ιατρεία για τους ασφαλισμένους.
  • Φαρμακείο εντός του κέντρου υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε καρκινοπαθείς, ανέργους, και σ´ άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Δημόσια μονάδα τεχνητού νεφρού.
  • Δημιουργία νοσοκομείου στο νησί.

1 σχόλιο:

Ελένη Β είπε...

Τα αυτονόητα ... ζητούμενα ! Είναι πολλά χρόνια που το νησί αποδυναμώνεται χωρίς καμία αντίσταση από τους καθ' ύλην !Υπερφορολογούμενοι πολίτες υποτίθεται ίσοι με τους υπόλοιπους Έλληνες απαιτείται να πληρώσουν και φέρυ για να τους δει γιατρός στην ανάγκη τους ...αν είναι τυχεροί και προλάβουν !Οργή και αγανάκτηση για την απόλυτη αδιαφορία !

Αρχειοθήκη ιστολογίου