Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Παιδικό τμήμα θεατρικής έκφρασης στο 4ο δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας

Θεατρική έκφραση για παιδιά 

Δημιουργία παράστασης 

Όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση"
Περίοδος 2019-2020
Έναρξη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019
Ωρα:17:00 - 18:00 μ. μ
Και φέτος, μετά από μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το τμήμα θεατρικής έκφρασης στο 4ο δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας με την υποστήριξη του δραστήριου συλλόγου  και της διευθύντριας του σχολείου κας Έλλης Κορρού Λεμπέση.

Το εργαστήριο είναι ετήσιο και απευθύνεται σε ηλικίες από 7 έως 11 ετών. Το μάθημα θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη στις 17:00 και θα έχει διάρκεια 1 ώρα.

Στο μάθημα αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να εκφράζονται με το σώμα τους μέσα από διάφορες ασκήσεις μνήμης, φαντασίας, ζωγραφικής, κίνησης μουσικής και λόγου. Θα μάθουν να λειτουργούν στο σύνολο (ενσυναίσθηση), να μοιράζονται τις απόψεις τους, να εξωτερικευουν τα συναισθήματα τους και να αξιοποιούν τον φανταστικό τους κόσμο με πίστη πάνω από ολα στον ίδιο τους τον εαυτό. Στόχος του μαθήματος αυτού είναι να ενισχύσουμε την ιδιαίτερη φαντασία του κάθε παιδιού και να την κάνουμε παραστασιμο υλικό στην σκηνή. Η έννοια της έκθεσης όταν το παιδί υποδύεται μπροστά στους άλλους, την στιγμή που νιώθει ότι 'εκτιθεται', το βλέπουν χίλια ματιά και απογυμνωνεται η προσωπική του μυστική φαντασία, είναι μερικά από τα οφέλη που χαρίζουν στο παιδί αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις προσωπικές του κλίσεις. Τα παιδιά κρύβουν απίστευτους θυσαυρους στους φανταστικούς τους κόσμους. Το μάθημα της θεατρικής έκφρασης είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να βρουν τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν αυτούς τους θυσαυρους!

Στις προθέσεις του εργαστηρίου είναι και η δημιουργία παιδικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Έναρξη εργαστηρίου : Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019
Ημέρα μαθηματος: Τετάρτη
Ωρα: 17:00 - 18:00 μ.μ
Χωρος: 4ο δημοτικό σχολείο Σαλαμινας

Υπεύθυνος εργαστηρίου :
 Μιχάλης Καλιότσος
Ηθοποιός σκηνοθέτης συντονιστής ομάδων

Τηλ. για δηλώσεις ενδιαφέροντος :

6942703455

η στο μέιλ : kaliotsosm@hotmail.gr

Διαβάστε τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση των παιδιών με το θέατρο:


https://michaliskaliotsos.blogspot.com/2019/09/4.html?fbclid=IwAR3whyVQF3hnBHgkpIhs0QJHbMusVXJOusvn33MNGhLon3qBCuN3nVk83lA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου