Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

THEODOROPOULOS GROUP: Για ακόμη μια φορά προσφορά στον πολιτισμό και την ανάδειξη της ιστορίας της Σαλαμίνας



Στα πλαίσια του 19ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου για την Ναυτιλία που διοργανώθηκε από το ελληνογερμανικό επιμελητήριο και το Ε.Β.Ε.Π Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πλους με το νεότευκτο Ferry boat Γλυκοφιλούσα VIII της εταιρίας Θεοδωρόπουλου στο αρχαίο λιμάνι και τον τύμβο των Σαλαμινομάχων. 

Επιβάτες του πλοίου ήταν εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη διεθνή ναυτιλία, γερμανοί εκπρόσωποι του αντίστοιχου επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του ΕΒΕΠ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. 


Κατά τη διάρκεια του πλου η αρχαιολόγος Πολύμνια Συνοδινού έκανε παρουσία της ιστορικής σημασίας του χώρου καθώς και για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οι επισκέπτες εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σκάφους στη γέφυρα και το μηχανοστάσιο καθώς το συγκεκριμένο πλοίο είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε σε ελληνικό ναυπηγείο με τεχνολογία “Think Green” (σκέψου πράσινα και είναι φιλικό προς το περιβάλλον). 

Είναι το μόνο που διαθέτει ασανσέρ με ράμπα για άτομα με αναπηρία, είναι οικολογικό και οι μηχανές που διαθέτει έχουν χαμηλούς ρύπους και πληροί τις προϋποθέσεις των κανονισμών για τις περιοχές ECA (Marpol VI, Solpher 0,5%) που θα ισχύσουν διεθνώς από το 2020.

 
Τέλος οι προσκεκλημένοι της ημέρας έμειναν κατενθουσιασμένοι από την άψογη φιλοξενία των ιδιοκτητών κων. Παναγιώτη και Γιάννη Θεοδωρόπουλο και την κατατοπιστική ξενάγηση. Τέτοιες ενέργειες από εταιρίες ιδιωτικού χαρακτήρα είναι αξιοθαύμαστες και ευχόμαστε να τις ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες για την προβολή και ανάδειξη του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου